Manhoef voelt druk: “Het is nu of nooit”

Foto: Manhoef voelt druk: “Het is nu of nooit”

Het gehavende Vitesse speelt komende zondag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Edward Sturing en Million Manhoef zijn duidelijk: er móét een resultaat worden behaald.

Gehavend Vitesse móét resultaat halen

Sturing heeft niet het idee dat Vitesse dit seizoen ontsnapt aan een degradatiestrijd. “We zullen tot het einde van dit seizoen in deze moeilijke situatie blijven”, vertelt de interim-trainer aan Omroep Gelderland. “We moeten reëel zijn. Het gaat er nu niet om wat mijn visie is. Daar kom ik eigenlijk helemaal niet aan toe. Maar je kijkt naar je spelers. Hoe kan ik daar op dit moment het beste mee voetballen. Het gaat alleen maar om de punten.”

Manhoef sluit zich aan bij de woorden van Sturing. “Als we met het lelijkste voetbal en alleen maar lange ballen 1-0 winnen, zou dat perfect zijn. Natuurlijk heb ik nog wel vertrouwen. We zijn nog niet eens op de helft. Alleen het besef moet er wel zijn dat als we zo doorgaan we ook degraderen.”

“Het is nu of nooit”, zo realiseert Manhoef zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles. Sturing: “Als je hier weg wil komen, moet je vier keer op rij winnen. Maar we hebben niet de kwaliteiten om dat zo maar even te doen in het elftal. We hebben twee keer gewonnen hè? Wat je gaat krijgen is dat de druk ook steeds groter gaat worden. Ik heb dit met Vitesse al twee keer eerder meegemaakt. Er komen steeds minder momenten dat je punten kan halen.”

Gaat Vitesse zich handhaven?

  • Ja
  • Nee
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie