FC Twente club van VISIE, FC Utrecht van KWANTITEIT | Transfertijd

Foto: FC Twente club van VISIE, FC Utrecht van KWANTITEIT | Transfertijd

Alle clubs in Nederland zijn volop aan het onderhandelen, vastleggen en afwijzen op de zomerse transfermarkt. In de SoccerNews.nl-podcast Transfertijd lichten Aad de Mos en presentator Eimert Pruis naast verschillende transfers ook twee clubs uit: FC Twente en FC Utrecht. “FC Twente is echt een club van visie, FC Utrecht van kwantiteit. Dat klinkt jou misschien goed in de oren, maar mij niet”, aldus een kraakheldere De Mos.

Transfertijd: Beelen, FC Twente, FC Utrecht, SN Transferoverzicht, Azarkan, Minteh en meer

https://www.youtube.com/watch?v=sXtejLtaqDw

De Mos schrijft wat talenten nu al af, maar heeft ook grote lovende woorden over voor FC Twente. “Daar zit visie. FC Twente doet altijd goede aankopen. Manfred Ugalde vastleggen is een uitstekende zet. Youri Regeer is ook een goede speler en Naci Ünüvar zou bij Twente weleens kunnen opbloeien.”

Presentator Pruis ziet dat nog een andere club lekker aan het transferen is, namelijk FC Utrecht. Hij legt daarom aan De Mos wat spelers voor die terug zijn te vinden in het SN Transferoverzicht. Iqbal, Azarkan, Romeny, Seuntjens, Branderhorst, om maar wat namen te noemen. “Vind ik niks. FC Utrecht doet altijd kwantiteit. Bij jou komt dat misschien goed over, maar ik heb liever drie kwalitatieve versterkingen voor de as van het elftal. Beter dan de jongetjes die Utrecht nu haalt. Is allemaal net niet.”

Azarkan gaat mislukken, melancholie om vertrek Guti

Toch waren veel van die nieuwe Utrecht-aanwinsten vorig seizoen uitblinker bij hun club. Zoals Marouan Azarkan bij Excelsior. “Allemaal leuk en aardig, maar bij Utrecht speelt niet iedereen meer voor hem. Krijg je een heel andere situatie. Bij NAC heeft hij het ook niet laten zien. Het moet ook allemaal een beetje passen en daar denkt Utrecht niet over na.”

De Mos baalt verder van het PSV-vertrek van Érick Gutiérrez. “We hebben het hier over een hele intelligente speler. Hij laat anderen beter spelen. Telkens toen hij in de basis kwam had PSV een glorietijd”, klinkt de SoccerNews.nl-analist melancholisch om tot slot nog even uit te leggen waarom Feyenoord een speler van Newcastle United huurt zonder koopoptie en waarschijnlijk niet eens voor de basis. Je hoort en ziet het allemaal in Transfertijd.

Transfertijd

In Transfertijd bespreken Aad de Mos en presentator Eimert Pruis de laatste transfernieuwtjes en leggen ze de marktkunsten van clubs in de Eredivisie langs de meetlat. Ook buitenlandse transfertjes passeren de revue en elke transfersteen wordt omgedraaid. Ook onthouden we jullie niet van de transfergeruchten die De Mos en Pruis in de beruchte wandelgangen hebben gehoord.

Welke club is beter aan het transferen?

  • FC Twente
  • FC Utrecht
572+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
30+
Stevige kritiek op Chelsea-spelers: “Grote show”
23:28
124+
‘Ajax krijgt dramatisch nieuws uit Italië’
23:14
21+
‘Oud-Ajacied op weg naar Italië’
22:48
36+
Manchester United verwelkomt Frans toptalent
22:29
70+
Gaaei blikt terug op ‘moeilijke Ajax-momenten’
22:15
199+
‘Bakayoko maakt statement met afgeslagen aanbod’
21:46
168+
‘Bayern München grijpt keihard in’
21:30
160+
Rijkhoff spreekt zich uit over concurrentiestrijd
21:12
234+
‘Vertrek van Ajax-talent onhoudbaar’
20:47
44+
Manchester City haalt oud-PSV’er binnen
20:32
121+
Van den Boomen helpt Ajax langs Al-Wasl
20:10
54+
Lang voorzichtig: “Het is moeilijk om over te praten”
19:44
200+
“Op Gaaei is karaktermoord gepleegd”
19:25
168+
Mikautadze maakt droomtransfer, Ajax incasseert
19:11
533+
Farioli heeft slecht Ajax-nieuws richting eerste Europa League-duel
18:50
25+
Lang maakte moeilijk maanden mee: “Het was verschrikkelijk, een zwarte periode”
18:29
347+
‘Daarom haalt Arne Slot misschien de kerst niet’
18:10
283+
Nederland maakt Noa Lang met de grond gelijk na ESPN-interview
17:49
214+
Berghuis aanvoerder tegen Al Wasl, jeugdige debutant bij Ajax
17:30
46+
Van Gelder keek tijdens EK vol medelijden naar oude vedette
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie