EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van der Vaart ziet lichtpuntje in ‘donker’ seizoen FC Utrecht

Foto: Van der Vaart ziet lichtpuntje in ‘donker’ seizoen FC Utrecht

FC Utrecht kent een beroerde start van het seizoen. De Domstedelingen verloren ook het derde competitieduel in de Eredivisie. PEC Zwolle bleek met 1-0 te sterk, waardoor Utrecht na drie wedstrijden nog met lege handen staat. Toch ziet Rafael van der Vaart nog een lichtpuntje bij de ploeg van trainer Michel Silberbauer.

Doelpuntloos FC Utrecht

Utrecht verloor ook de eerste twee competitieduels en kwam ook nog niet tot scoren. Ook aanwinst Marouan Azarkan lukte het nog niet om het net te vinden, al vestigde de aanvaller tegen Zwolle met een spijkerharde overtreding op Eliano Reijnders wel de aandacht op zich.

“Dit is over de bal heen, twee benen. Een benenbreker. Ik vind dit een rode kaart”, stelt Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. Ron Jans, eveneens te gast in het praatprogramma, had er niet raar van opgekeken als Azarkan rood had gekregen. “Ik heb de scheidsrechter na afloop gesproken en hij zei: we hebben het bekeken en het had gekund, maar hij kreeg het voordeel van de twijfel. Ik ben heel blij dat hij er niet afgaat. Bij Twente stond hij ook op het lijstje. Ik vind het een heerlijk spelertje.”

Van der Vaart prijst frivole Azarkan

Ondanks de harde overtreding zegt ook Van der Vaart te genieten van de bravoure die Azarkan laat zien. “Hij kwam op het veld met het idee van: ik ga het doen, plezier hebben en laten zien dat ik het kan. Hij is lichtvoetig, goed tussen de linies en in het positie kiezen. De keren dat Utrecht er langs kwam, was via de rechterkant. Deze jongen was voor mij echt de uitzondering. Je ziet gewoon dat hij kan voetballen, alleen lichamelijk komt hij af en toe een beetje tekort.”

Is Azarkan een goede aanwinst voor Utrecht?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie