Eagles geeft zege laat uit handen bij Excelsior

Excelsior en Go Ahead Eagles hebben zaterdagavond de punten gedeeld in het Van Donge & De Roo Stadion. De bezoekers maakten lange tijd de meeste aanspraak op de overwinning, maar de thuisfans konden in de slotfase nog opveren. Er leek nog meer in te zitten, het bleef echter bij een puntendeling.

Deventenaren controleerden duel lange tijd

Excelsior kon wel weer eens een succes gebruiken. De Kralingers begonnen nog geweldig aan het seizoen, maar kwam in een negatieve spiraal terecht. Tijdens de laatste acht duels kon het niet winnen, er werd slechts vier punten gepakt door de formatie van Marinus Dijkhuizen. Bij Eagles ging het deze jaargang vaak over het verschil tussen thuis en uit, maar deze dagen werd ook een bijzondere statistiek tegen het gelicht gehouden wat betreft het aanvangstijdstip. In wedstrijd ná 18.45 uur pakte de ploeg van René Hake liefst 19 punten, terwijl het ‘s middags op een bedroevende drie punten uitkwam.

Gelukkig voor de Deventenaren betrof het treffen in Rotterdam-Oost een avondwedstrijd. De thuisploeg begon nog goed, waarbij kansen van Troy Parrott en Couhaib Driouech niks opleverden. Vervolgens plooide de thuisploeg ver terug, en was het Eagles dat de dienst uitmaakte. Waar Philippe Rommers stuitte op doelman Stijn van Gassel, raakte Jakob Breum hard tegen de paal. Zo konden de havenstedelingen van geluk spreken dat het doelpuntenloos de rust in ging.

Terechte 0-1

Ook in het tweede bedrijf bleef de ploeg van Hake bepalen wat er gebeurde. Na tien minuten kwam de verdiende beloning. Jamal Amofa kreeg een schot van Rommens gelukkig mee, en maakte zijn eerste treffer in de Eredivisie: 0-1. Dijkhuizen vond het tijd om in te grijpen en bracht een driedubbele wissel. Derensili Sanches Fernandes, Mimeirhel Benita en Nikolas Agrafiotis moesten het tij zien te keren, terwijl Kian Fitz-Jim tijdens de rust al binnen de ploeg was gekomen.

Toch nog de gelijkmaker

Eagles kon vrij gemakkelijk standhouden, maar Fitz-Jim kreeg nog wel een aardige kans. De middenvelder schoot na een goede individuele actie echter over. Toch sorteerden de wissels van de thuisploeg zeker wel effect. Oscar Uddenäs werd in de 82ste minuut gebracht, en scoorde zo waar een minuut later. Rechtsback Siebe Horemans kapte naar binnen en zette met links goed voor, de Zweedse aanvaller kwam voor zijn tegenstander en kopte knap in de kruising: 1-1.

Zo gaf Eagles de voorsprong toch nog weg, terwijl Excelsior op jacht naar meer ging. Redouan El Yaakoubi stormde mee naar voren, zette een tegenstander opzij en schoot raak in het dak van het doel. De scheidsrechter keurde de treffer af tot ongenoegen van iedereen bij Excelsior. In de laatste secondes vond El Yaakoubi met een kopbal ook nog de lat. Het bleef bij 1-1, waardoor de gastheren laat nog een punt uit het vuur sleepten. Wederom geen zege voor de supporters, al eindigt het wel nog met een resultaat.

Scoreverloop: 0-1 (54′) J.Amofa, 1-1 (83′) O.Uddenäs