BREAKING: El Yaakoubi aanvoerder af door OneLove-commotie

Foto: BREAKING: El Yaakoubi aanvoerder af door OneLove-commotie

Redouan el Yaakoubi is per direct aanvoerder af bij Excelsior. De Kralingers besloten daartoe na de ophef rondom de OneLove-aanvoerdersband, die de verdediger weigerde te dragen.

El Yaakoubi niet langer aanvoerder Excelsior

Tijdens de twee OneLove-campagnes dit seizoen besloot Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi een band met de tekst ‘Respect’ te dragen, in plaats van de OneLove-band die de meeste van zijn collega-aanvoerders om deden. Recent in de wedstrijd tegen SC Cambuur poseerden de spelers van beide ploegen achter een doek als boodschap voor inclusiviteiten, maar El Yaakoubi en ploeggenoot Marouan Azarkan besloten even verderop demonstratief hun veters te strikken.

De Kralingers hebben zich beraad en komt nu de Eredivisie weer bijna hervat wordt met een statement op de clubwebsite. “Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook. Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen”, begint men. “Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is.”

Onwenselijke situatie

Die ‘onwenselijke situatie’ doet de club besluiten in te grijpen. “Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.”

Het is nog niet bekend wie de aanvoerdersband overneemt van El Yaakoubi. Zaterdagavond wacht het eerstvolgende duel thuis tegen FC Twente. De laatste keer dat El Yaakoubi niet meespeelde – op bezoek bij FC Groningen was de verdediger geschorst – werd Sven Nieuwpoort aangewezen als aanvoerder.

Wint Excelsior van Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste beslissing?

  • 100%
  • Vind ik niet
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie