Prachttreffer Mattson geeft glans aan verloren CL-duel met Manchester City

Foto: Prachttreffer Mattson geeft glans aan verloren CL-duel met Manchester City

Manchester City blijft voorlopig onverslaanbaar in de Champions League. Zelfs een prachtige goal van oud-NEC-speler Magnus Mattsson kon niet voorkomen dat de Engelse ploeg voor de zevende keer deze Champions League-campagne zegevierde. In de achtste finales won de formatie van Guardiola met 1-3.

FC Kopenhagen, dat Galatasaray en Manchester United achter zich liet in de groepsfase, kreeg beloning voor hun sterke prestaties. In de knock-outfase stonden alle grote sterren van Manchester City tegenover het team van voormalig Vitesse-speler Kevin Diks in de Deense hoofdstad. Hoewel de Denen gewaarschuwd hadden kunnen zijn door de opstelling van Pep Guardiola, hield de thuisploeg de deur wagenwijd open. Niet erg slim.

Nathan Aké was al snel dichtbij een doelpunt voor de Engelsen, maar de Oranje-international kon niet snel genoeg reageren bij een rebound. Maar iets meer dan tien minuten later was het toch raak. Kevin De Bruyne kreeg alle ruimte in het strafschopgebied van de Denen. De Belgische sterspeler aarzelde niet en schoot vanuit een lastige hoek raak.

Ondanks dat City nog steeds vrijuit kon spelen, kende het team tegenslag. Aanvaller Jack Grealish verstapte zich en ging neer. De aankoop van meer dan 100 miljoen euro moest het veld verlaten en werd vervangen door Jérémy Doku. Er volgde nog meer tegenslag voor het team van Guardiola. Doelman Ederson hielp zijn team allerminst door een bal zomaar in de voeten van Mohamed Elyounoussi te trappen. De poging van de Marokkaan werd nog geblokkeerd door Rúben Dias, maar uit de rebound kon ex-NEC’er Magnus Mattson scoren.

Twee weken geleden scoorde Mattson nog in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles, voordat FC Kopenhagen hem voor vijf miljoen euro weghaalde uit Nijmegen Vanavond bleek dat bedrag meer dan gerechtvaardigd. Met een prachtige krul bracht Mattsson zijn team op gelijke hoogte.

Manchester City leek daarna de greep op de wedstrijd volledig te verliezen, maar kreeg via een gelukje toch opnieuw de leiding. Mattsson en De Bruyne gingen vol voor de bal, maar in de chaos belandde de bal voor de voeten van Bernardo Silva, die met een fraaie voetbeweging zijn ploeg met een 2-1 voorsprong de rust in stuurde.

De nummer twee van de Premier League bleef daarna veruit de dominante partij in Denemarken, maar doelman Kamil Grabara van Kopenhagen verrichtte vier uitstekende reddingen op schoten van De Bruyne, Doku en Erling Haaland. Desondanks moest de uitstekende doelman uiteindelijk toch nog een keer zwichten. Phil Foden schoot op aangeven van De Bruyne van dichtbij alsnog de derde treffer voor Manchester City binnen.

Op 6 maart krijgt Kopenhagen in Engeland een nieuwe kans om de zegereeks van Manchester City te doorbreken.

Kan Kopenhagen nog kans maken op de kwartfinale?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:35
0+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
17:13
2+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
20+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
90+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
486+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
17+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
104+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
108+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
75+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
18+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
136+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
484+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
454+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
347+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
416+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
79+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
390+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
812+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
210+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
202+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie