Veel beter Sparta boekt nipte zege op dolend Vitesse

Foto: Veel beter Sparta boekt nipte zege op dolend Vitesse

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis de drie punten gepakt tegen Vitesse. Een vroege treffer besliste de wedstrijd, waarna de gastheren nalieten de score verder op te voeren. Voor Vitesse was het de vierde nederlaag op rij.

Sparta liet na een grotere uitslag neer te zetten, maar wint wel

Bij Sparta Rotterdam beleefde men een mooie week, en dan in het bijzonder voor Nick Olij. De doelman werd voor het eerst bij de voorselectie van Oranje gehaald. Sportief gaat het zeker niet slecht met de club, al werd er tijdens de laatste vier duels slechts één keer gewonnen. Vitesse staat er een heel stuk minder voor met drie nederlagen op rij. Dat gebeurde allemaal in eigen huis, met de pijnlijk 0-2 tegen RKC Waalwijk vorige week als dieptepunt. Beide ploegen kende een domper in de warming-up: zowel Bart Vriends als Mathijs Tielemans viel uit. Rick Meisen en Enzo Cornelisse kwamen zo alsnog aan de aftrap.

Snelle 1-0 op Het Kasteel

Vitesse begon nog met een gevaarlijk moment via Kacper Kozlowski, die de bal richting de korte hoek over schoot. Daarna was het Sparta dat de klok sloeg en de Arnhemmers ver naar achter drukte. Al na zes minuten werd de ban gebroken. Na een balverovering op het middenveld vond Pelle Clement Koki Saito. De Japanner leverde af bij Arno Verschueren, waarna de Belg de hoek achter Eloy Room vond: 1-0.

Verschueren kreeg vervolgens een aardige kans om zijn tweede te maken maar miste. De bezoekers kwamen niet in het stuk voor en zagen Saïd Hamulic ook nog uitvallen. De Bosnische aanvaller moest per brancard het veld af en werd vervangen door Amine Boutrah.

Kansen en afgekeurde goals voor thuisclub

De 2-0 leek een stuk dichterbij dan de 1-1, maar Sparta wist niet door te drukken. Vitesse kwam er richting het einde van de eerste helft iets meer in en kreeg nog een kansje via basisdebutant Fodé Fofana, hij miste echter. Kort na rust viel er weer een uitgevallen speler te melden, dit keer aan de kant van de gastheren. Een hinkende Saito werd vervangen door Augistin Anello. Desondanks bleef de formatie van Jeroen Rijsdijk jagen op de tweede treffer. Pelle Clement raakte echter van dichtbij de lat.

Joshua Kitolano werd weggestuurd na een diepe trap van Olij, en kreeg met het nodige geluk het leer via een boogbal in het doel. Er werd echter direct gevlagd voor buitenspel en de VAR ging mee in deze beslissing. Doordat de 1-0 lang op het scoreboard bleef staan, kon Vitesse altijd nog hopen op een resultaat. De ploeg van Philipp Cocu werd nog iets sterker maar van een echt offensief was geen sprake. In de slotfase maakte de 19-jarige Jordi Altena nog zijn debuut. Hij kwam erin voor Micah Pinto, die een luid applaus van de thuisfans kreeg.

Zo bleef het bij die ene treffer in de openingsfase en won Sparta met 1-0, ondanks dat er nog negen minuten blessuretijd bijkwam. Er werd opnieuw een buitenspeldoelpunt afgekeurd voor Sparta, Anello was de maker van de treffer. De ploeg meldt zich ieder geval weer in de subtop, terwijl Vitesse voor de vierde keer op rij verloor. De problemen stapelen zich op in Arnhem.

Scoreverloop: 1-0 (6′) A.Verschueren

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:20
14+
‘Nieuwe bestemming Van Nistelrooij als hoofdtrainer lijkt bekend’
11:01
109+
‘Hoogte terugkoopclausule Bayern op Tillman bekend’
10:54
26+
Dit is het volledige speelschema voor de play-offs
10:30
159+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis wéér gepasseerd’
10:15
61+
Van Nistelrooij spreekt waardering uit voor tweetal: “Echt klasse”
09:58
52+
Bizar incident op KKD-slotdag: NAC-aanvoerder Martina grijpt in
09:43
246+
‘Transferdomper voor Brian Brobbey’
09:28
22+
Succestrainer Maes over Willem II-toekomst: “Normaal gezien komt dat goed, maar…”
09:12
24+
‘Oranje-duo’ valt in de prijzen
08:55
279+
‘Kostbare transferblunders Ajax: 35 punten achter PSV…’
08:40
568+
‘PSV-chaos op transfermarkt’
08:25
82+
Glunderende Lukkien: “Trots op veerkracht FC Groningen”
08:10
89+
‘Jongensdroom’ voor FC Groningen-spelers: “Ongelofelijk”
23:31
244+
‘PSV geeft Sergiño Dest niet op’
23:24
241+
Roda grijpt mis: “Dit is wel een kaakslag”
23:12
227+
Robben straalt: “Dit is echt knap”
23:02
39+
Inter haalt uit, Como promoveert
22:43
106+
Promotie FC Groningen levert prachtige beelden op
22:34
3969+
‘Arne Slot krijgt miljoenenvilla’
22:22
316+
Dit is het programma voor de play-offs om promotie/degradatie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie