Eredivisie Elftal van de Maand: PSV’er op eenzame hoogte

Foto: Eredivisie Elftal van de Maand: PSV’er op eenzame hoogte

Het gebeurt niet heel vaak, maar het is PSV-speler Cody Gakpo gelukt om twee keer op rij de Eredivisie Speler van de Maand te worden. De linksbuiten ontving vandaag de award uit handen van ESPN-coryfee Hans Kraay Jr.

ESPN baseert zich bij de verkiezingen op cijfers van OPTA Sports en schrijft er bij: “Hoewel PSV in de maand oktober negen wedstrijden in alle competities speelde, was er van slijt weinig sprake. Cody Gakpo nam, net zoals vanaf de start van de Eredivisie, zijn club bij de hand. Ditmaal niet als afmaker, maar als aangever. In de Eredivisie, waar zijn uitverkiezing uiteraard op gebaseerd is, gaf hij maar liefst vijf assists in net zo veel wedstrijden.”

Ook op het gebied van het creëren van kansen, het schieten tussen de palen en het maken van doelpunten staat Gakpo op eenzame hoogte. Niet voor niets dat veel clubs, met name vanuit Engeland, hem willen halen. Overigens werd Brian Brobbey (Ajax) verkozen tot het Talent van de Maand oktober.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand oktober

Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Michael Pinto (Sparta Rotterdam), Dávid Hancko (Feyenoord), Jeroen Veldmate (FC Emmen), Mats Köhlert (sc Heerenveen), Orkun Kökcü (Feyenoord), Steven Berghuis (Ajax), Arno Verschueren (Sparta Rotterdam), Cody Gakpo (PSV), Brian Brobbey (Ajax) en Virgil Misidjan (FC Twente).

Scoort Gakpo zondag tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gakpo is de beste speler van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie