Virgil Misidjan

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Virgil Misidjan

Virgil Misidjan is een Nederlandse vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 verruilde hij eredivisionist FC Twente voor Al-Tai FC uit Saudi-Arabië.

  • Misidjan speelt momenteel voor Al-Tai uit Saudi Arabië
  • In het buitenland speelde hij eerder voor Ludogorets en Nürnberg
  • De aanvaller kwam in Nederland uit voor Willem II, PEC Zwolle en FC Twente

Clubcarrière

Misidjan werd op 24 juli 1993 geboren in het Brabantse Goirle. In het aangrenzende Tilburg ging diens voetbalcarrière van start bij amateurclub SC Olympus. Op jonge leeftijd werd de snelle aanvaller gescout door Willem II, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep.

Willem II

Op 29 januari 2012 debuteerde Misidjan in de hoofdmacht van Willem II. In de Jupiler League-wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0 nederlaag) viel hij zeven minuten voor tijd in. Trainer Jurgen Streppel gunde hem geen speeltijd in de daaropvolgende wedstrijd, maar in het restant van het seizoen veroverde hij een vaste basisplaats. Met zes doelpunten en vier assists liet Misidjan zich behoorlijk gelden in het shirt van de Tricolores. Via de play-offs promoveerde zijn team naar de Eredivisie.

Misidjan beleefde een pittig tweede seizoen in de hoofdmacht van Willem II. In de Eredivisie eindigde de Tilburgse formatie met 23 punten stijf onderaan. De vleugelaanvaller speelde zelf alle 34 wedstrijden in competitieverband, waarin hij vier doelpunten en twee assists noteerde.

PFK Ludogorets

In het seizoen 2013-2014 speelde Misidjan nog twee wedstrijden in de Eerste Divisie, dat destijds de Jupiler League werd genoemd. Hij werd hierna voor zo’n 700.000 euro verkocht aan het Bulgaarse PFK Ludogorets Razgrad. De aanvaller beleefde een droomseizoen na zijn overstap. Niet alleen werd Misidjan met twaalf doelpunten en zes assists in 44 officiële wedstrijden van grote waarde, maar hij won er ook meteen de Bulgaarse dubbel. In de groepsfase van de Europa League trof de nieuwkomer bovendien doel tegen PSV (0-2) en Dinamo Zagreb (3-0).

Misidjan won de Bulgaarse landstitel ook in 2015, 2016, 2017 en 2018. Hij veroverde er ook tweemaal de Bulgaarse Supercup. De aanvaller moest een groot deel van het seizoen 2015-2016 missen door een knieblessure, maar in de meeste seizoenen stond hij in de basis en pikte hij zijn doelpunten mee. In totaal produceerde Misidjan 49 doelpunten en 36 assists in 206 officiële wedstrijden.

FC Nürnberg

Op 31 augustus 2018 maakte Misidjan de overstap naar het Duitse 1. FC Nürnberg. In zijn eerste Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen (1-1) pikte hij meteen zijn eerste doelpunt mee. De aanvaller veroverde een basisplaats bij de club uit Neurenberg, maar vanaf februari begon hij te kwakkelen met blessureleed. Zijn bijdrage bleef in het eerste seizoen beperkt tot 25 gespeelde wedstrijden, één doelpunt en twee assists. Voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière degradeerde Misidjan.

In het seizoen 2019-2020 maakte Misidjan helemaal geen minuten voor 1. FC Nürnberg. Hij werd geveld door een gescheurde kruisband, waar de start van het seizoen 2020-2021 aan hem voorbij ging als gevolg van een gescheurde enkelband. De Nederlandse buitenspeler kon daardoor pas op 6 december 2020 zijn comeback maken in de Tweede Bundesliga-wedstrijd tegen SC Paderborn 07 (0-2 overwinning). Na de invalbeurt van drie minuten mocht hij nog tweemaal kortstondig opdraven.

PEC Zwolle

Misidjan liet zijn contract bij 1. FC Nürnberg in januari 2021 ontbinden. Hij tekende een contract voor de rest van het seizoen bij PEC Zwolle, waar hij op 13 januari zijn debuut maakte in de met 1-0 verloren competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Met vier doelpunten en drie assists in vijftien gespeelde wedstrijden liet de Brabander een positieve indruk achter bij de Zwollenaren.

(Pro Shots)

FC Twente

Na een half seizoen vertrok Misidjan alweer bij PEC Zwolle. De aanvaller koos voor een transfervrije overstap naar FC Twente, waar hij op 11 september 2021 debuteerde in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In zijn eerste seizoen bij de Tukkers speelde hij dertig officiële wedstrijden, waarvan 27 in de Eredivisie. Met drie doelpunten en vier assists was zijn rendement niet bijzonder te noemen, maar dat was deels te wijten aan het feit dat trainer Ron Jans hem afwisselend wel of niet liet starten.

In het seizoen 2022-2023 veroverde Misidjan een vaste basisplaats bij FC Twente. Daar was wel een moeilijke aanloopperiode voor nodig. In augustus 2022 viel de aanvaller ‘slechts’ in tegen FC Volendam (1-0 nederlaag) en daar reageerde hij niet goed op, waardoor Jans hem uit de selectie hield voor het thuisduel met Excelsior. Misidjan beloofde nadien beterschap en slaagde erin om de technische staf voor zich te winnen. Dit lukte door het seizoen af te sluiten met prima cijfers (tien doelpunten en zes assists) en een Europees ticket.

FC Twente hoopte Misidjan te verleiden tot een nieuw contract. In 2023 bleken beide partijen echter te ver uiteen te liggen, waarna hij zich voor twee seizoenen verbond aan het Saudische Al-Tai FC.

Laatste update: 15 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie