Feyenoord-kampioenen uitverkoren | SN Team van de Week 32

Foto: Feyenoord-kampioenen uitverkoren | SN Team van de Week 32

Feyenoord is kampioen van Nederland en van het SoccerNews.nl Team van de Week 32. De Rotterdammers lieten Go Ahead Eagles kansloos (3-0) in de kampioenswedstrijd en dat terwijl er toch een soort van druk op stond. Stress kennen de Feyenoorders dit seizoen niet en die koele kikkers kunnen we wel gebruiken in het SN Team van de Week. Zeker met de altijd vrolijke rasvoetballer Igor Paixão als Sterspeler van de Week 32.

Feyenoord domineert SN Team van de Week 32

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Waar Feyenoord een feestje bouwde, was het bij de wedstrijd van Ajax een diepe treurnis. FC Groningen-Ajax moest al vroeg definitief gestaakt worden omdat een paar gekken met een vooropgezet plannetje de boel verstierde voor tienduizenden voetballiefhebbers. Met zwarte rookbommen werd het een inktzwarte dag in Groningen. Het duel werd uiteindelijk dinsdagmiddag gespeeld zonder publiek en was net zo treurig. Wij waren zo fair om te wachten op het duel, maar vergeefs. Niemand speelde zich alsnog in het SN Team van de Week.

Daar zitten naast de Feyenoord-kampioenen (Feyenoord is andermaal hofleverancier) ook spelers van FC Twente, AZ, PSV en zelfs van FC Volendam en Fortuna Sittard.

Keeper: Ivor Pandur (Fortuna Sittard)

We beginnen gelijk bij de vreemde eend in de bijt. De enige speler van het SN Team van de Week 32 die verloor: Ivor Pandur. De Fortuna Sittard-doelman keepte wel een uitstekende wedstrijd tegen PSV (2-1). Hij kreeg 24 schoten richting zich afgevuurd, waarvan 10 tussen de palen. 8 daarvan hield hij tegen. De 23-jarige Kroaat hield zo zijn ploeg in de wedstrijd en dat leverde bijna een beloning op. Een paar dagen later komt die beloning alsnog.

Verdediger: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Lutsharel Geertruida is de eerste van vier Feyenoorders in het SN Team van de Week. Feyenoord oogt op het moment onoverwinnelijk en Geertruida is de belichaming van die onoverwinnelijkheid. De rechtsback/rechtercentrale verdediger oogt dit hele seizoen al zo rustig en is daarna met zijn uitstekende passing van groot belang in het positiespel van Arne Slot. 95 procent van zijn passes tegen Go Ahead kwamen aan, hij was daarmee de nauwkeurigste passer. Verder hield hij weer eens de nul terwijl hij centraal achterin speelde. Geertruida maakt het niet uit, overal is hij de baken waar Feyenoord op kan bouwen.

Verdediger: Julio Pleguezuelo (FC Twente)

Bij FC Twente geldt dat in mindere mate voor de Spaanse verdediger Julio Pleguezuelo. De Enschedese club won vrijdag al overtuigend zijn wedstrijd en is klaar om Europees voetbal te bewerkstelligen. NEC werd met 4-0 opzij gezet en Pleguezuelo kwam tot 91 procent passaccuratie en hield dus de nul.

Verdediger: Xavier Mbuyamba (FC Volendam)

Een clean sheet zat er dit weekend niet in voor FC Volendam, maar wel een knappe zege. Het dit seizoen geweldig presterende Sparta werd verslagen (2-1). Dat kwam door Xavier Mbuyamba. Niet alleen was hij sterk aan het verdedigen, hij maakte ook nog eens beide Volendamse goals. Een erg interessante speler, die Mbuyamba. Hij speelde in de jeugd van Barcelona en Chelsea en bij die laatste club pikte Volendam hem op. De 21-jarige Congolese Nederlander zorgde er zaterdag voor dat Volendam zo goed als zeker volgend jaar weer in de Eredivisie speelt. Speelt Mbuyamba dan nog aan de dijk?

SN Team van de Week 32

Middenvelder: Jordy Clasie (AZ)

Dan gaan we naar de viermansmiddenlinie. Met drie middenvelders op een rijtje en een aanvallende ervoor. Ja, we spelen erg aanvallend deze week. Gelukkig hebben we Jordy Clasie van AZ om de balans te bewaken. Clasie stuwde zijn Alkmaarse ploeg naar een sterke 5-1 winst op FC Emmen. Deze keer controleerde Clasie niet alleen de boel, hij scoorde ook en gaf een assist. Ongelooflijk, maar waar. Een dag later werd hij niet opgenomen in de voorselectie van Oranje. Clasie balen, maar dinsdagavond kreeg hij goed nieuws van SoccerNews.nl.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Wieffer zit wel in die voorselectie. Sterker nog, bondscoach Ronald Koeman ziet hem als een optie om in de basis naast Frenkie de Jong te spelen. Dat terwijl hij pas een half jaartje in de Feyenoord-basis staat en vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie bij Excelsior balde. Wieffer staat op 1581 Eredivisie-minuten maar voetbalt alsof hij een nulletje meer qua minuten in de benen heeft. Routineus strooit hij met simpele passjes, maar die simpele ballen zijn het moeilijkst. Mats ‘Sergio’ (van Busquets) Wieffer kwam tot een percentage van 93 procent goede passes en gaf ook 2 assists. De passer wordt langzaamaan ook steeds effectiever. Waar ligt zijn plafond?

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Joey Veermans plafond ligt misschien ook wel hoger dan die van PSV. Hij zit tot zijn grote opluchting weer in de voorselectie van Oranje. Hij wordt al een tijdje genegeerd in Zeist, tot zijn grote onvrede. In het PSV-shirt sprak hij daden in plaats van woorden. Veerman speelde zo goed dat geen enkele bondscoach meer om hem heen kan. Hij was de ster van het veld in het duel met Fortuna. Hij staat vaak op de juiste plek en ziet gaten die niemand anders ziet. Daarmee creëerde hij 7 kansen, het meeste van iedereen in Eindhoven.

Aanvallende middenvelder: Vaclav Cerny (FC Twente)

Helaas kan Vaclav Cerny niet uitkomen voor Oranje. Wat zal Tsjechië blij zijn met deze rechtsbuiten/aanvallende middenvelder. In het SN Team van de Week is hij inmiddels vaste klant en hij vindt het niet erg dat we een beetje met hem schuiven. Cerny was weer van grote waarde voor zijn FC Twente. Met een doelpunt en twee assists was hij de absolute ster in Enschede. Hij creëerde daarnaast liefst 9 kansen. Twente is inmiddels zo overtuigd van zijn kwaliteiten dat ze hoog inzetten op de transfermarkt. De 25-jarige Tsjech heeft een doorlopend contract in Enschede en moet meer dan 10 miljoen euro in het Twentse laadje opbrengen.

Rechtsbuiten en Sterspeler van de Week: Igor Paixão (Feyenoord)

Het scheelde weinig tussen Cerny en die andere abonneehouder van het SN Team van de Week: Igor Paixão. De Braziliaanse baltovenaar wordt met de week beter en effectiever. Sinds hij een vaste basisplek heeft bij Feyenoord presteert hij uitstekend en gaat die lach ook niet meer van zijn gezicht. Met twee sublieme acties zorgde hij (mede) voor twee Feyenoord-goals. Eerst zette hij met een technisch hoogstandje dat Santiago Giménez vrij voor de doelman kwam te staan (1-0). Later liet de rechtspoot zien dat hij ook wel wat kan met links. Een perfecte krul, die je alleen ziet in het haar van Wieffer, zorgde voor de 3-0 en een geweldige orgasme in De Kuip. Paixão (passie) je mag weer lachen, want je bent de SN Sterspeler van de Week 32.

Spits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Santiaaago Santiaaago Santiago Giménez! Dat schreeuwen ze wekelijks op de Feyenoord-tribunes. De Mexicaanse spits en zijn misschien nog wel leukere verloofd Fer Serrano zijn razendpopulair in Rotterdam. Niet alleen omdat hij in no-time Engels heeft geleerd, Koningsdag vierde alsof hij nooit anders gedaan had, of omdat Serrano undercover ging in de Johan Cruijff ArenA. Nee, toch wel omdat hij altijd en overal scoort. Na een half jaar aanpassen weet hij nu het netje wekelijks te vinden. Vanuit het niets doet hij plots mee om de topscorerstitel en met een beetje hulp van zijn teamgenoten gaat dat straks nog lukken ook.

Linksbuiten: Virgil Misidjan (FC Twente)

We sluiten af met een nieuwkomer in het SN Team van de Week. Virgil Misidjan is misschien niet een speler die elke week minstens een 7 haalt, hij is wel een speler waar je van kan smullen en aan kan ergeren. Vrijdag bij de vierklapper tegen NEC was het vooral dat eerste. Misidjan is met zijn acties altijd dreigend, maar deze keer ook effectief. Het leverde gelijk twee doelpunten en een assist op. Iets wat ze niet van hem gewend zijn in Enschede. Aan de andere kant staat namelijk Cerny met 12 seizoensgoals en 10 assists. Misidjan weet dus wat hem te doen staat. Constanter en effectiever worden. Als hij daarin slaagt wordt hij misschien nog wel meer waard dan zijn Tsjechische ploegmaat.

Santiago Giménez wordt topscorer

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Giménez nog topscorer?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie