Al-Nassr

Riyad

Prijzenkast

9x Saudi Professional League

6x Saudi King’s Cup

3x Crown Prince Cup

2x Saudi Supercup

1x Arab Club Champions Cup

Het laatste nieuws over Al-Nassr

Al-Nassr is een voetbalclub uit de Premier League van Saudi-Arabië. Het team uit Riyad speelt haar thuiswedstrijden in het Mrsool Park, dat 25.000 plaatsen telt.

  • Al-Nassr werd opgericht in 1955
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Mrsool Park in Riyad
  • De club werd negen keer kampioen van Saudi-Arabië
  • Het team won één keer de Arab Club Champions Cup
  • Eind 2022 maakte Cristiano Ronaldo de overstap naar Al-Nassr

Topclub in Saudi-Arabië

Al-Nassr werd opgericht op 24 oktober 1955. In 1960 besloot Al-Aalami een professionele status aan te nemen door aan te sluiten in de tweede divisie van Saudi-Arabië. Al-Nassr promoveerde in 1963 als kampioen naar de hoogste divisie en boekte daarin grote successen. Inmiddels staan er negen landstitels op de erelijst: 1976, 1980, 1981, 1989, 1994, 1995, 2014, 2015 en 2019.

Niet alleen via de Saudische competitie heeft Al-Nassr de prijzenkast weten te vullen. Naast een aantal Saudische trofeeën won de club ook een aantal overkoepelende toernooien. In 1996 en 1997 won Al-Nassr de Gulf Cup Champions Cup, waar in 1998 de Aziatische beker voor bekerwinnaars en de AFC Super Cup naar Riyad werden gebracht. Op het eerste WK voor clubteams in 2000 werd daarnaast een bronzen medaille behaald.

Cristiano Ronaldo (Pro Shots)

Cristiano Ronaldo

Op 30 december 2022 kondigde Al-Nassr de grootste aanwinst uit de clubgeschiedenis aan. Cristiano Ronaldo maakte op 37-jarige leeftijd de overstap naar de Saudische club. Naar verluidt gaat de Portugees in totaal tweehonderd miljoen euro per seizoen verdienen. Voorzitter Mosli Al Muammar noemde dit ‘zoveel meer dan het schrijven van een historisch hoofdstuk’. “Dit inspireert niet alleen onze club, maar ook de competitie, het land en de toekomstige generatie.”

Ronaldo wist in zijn eerste half jaar bij Al-Nassr veertien keer te scoren in negentien officiële wedstrijden. Dat bleek niet voldoende om het kampioenschap van Saoedi-Arabië binnen te slepen. In de zomer van 2023 werd de ambitie van de clubleiding nóg duidelijker door het aantrekken van spelers als Alex Telles, Marcelo Brozovic en Sadio Mané. In augustus 2023 leverde dit een tastbaar succes op: de Arab Club Champions Cup.


Nederlanders

Mitchell van der Gaag sloot in 2006 zijn carrière af in Riyad. Al-Nassr heeft meer Nederlanders op de loonlijst gehad, maar dit zijn spelers die ook de Marokkaanse nationaliteit bezitten: Nordin Amrabat, Ali Boussaboun en Youness Mokhtar.

Laatste update: 13 augustus 2023

Populaire spelers Al-Nassr

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie