Gekrenkte Ronaldo haalt uit: “Ballon d’Or raakt geloofwaardigheid uit”

Foto: Gekrenkte Ronaldo haalt uit: “Ballon d’Or raakt geloofwaardigheid uit”

Cristiano Ronaldo heeft veel kritiek op de gang van zaken bij de belangrijkste awardverkiezingen in het mondiale topvoetbal. De Portugese vedette voelt zich gepasseerd in de strijd om de Ballon d’Or en The Best FIFA Men’s Player Award.

Messi won wederom de twee grootste prijzen

Lionel Messi won recent alweer de Gouden Bal, terwijl de Argentijnse aanvaller eerder deze week ook nog de FIFA-onderscheiding voor beste mannelijke voetballer ontving. Ronaldo had daar een duidelijke mening over. “Ik wil niet zeggen dat Messi het niet verdient, of Erling Haaland en Kylian Mbappé, maar cijfers liegen niet”, zei hij tegenover het Portugese Record.

Ronaldo scoorde 54 keer

CR7 verwijst naar zijn eigen prestaties. De inmiddels 38 jarige aanvaller van Al-Nassr bleef er in 2023 op los scoren. De teller eindigde uiteindelijk op 54 treffers. Desondanks speelde hij geen rol bij de award-shows. “Je moet naar het hele seizoen kijken. En deze cijfers zijn feiten. De Ballon d’Or en The Best FIFA Football Awards raken op deze manier hun geloofwaardigheid kwijt.”

Ronaldo liet vervolgens andermaal weten dat hij het niveau van de Saudi League even hoog inschat als bijvoorbeeld de Ligue 1, waardoor hij het vreemd vindt dat deze competitie niet serieus wordt genomen bij dergelijke uitverkiezingen. In het verleden veroverde de vedette vijf keer de Ballon d’Or (2008, 2013, 2014, 2016 en 2017), behoorde hij niet eens bij de genomineerde.

Heeft hij een punt?

  • Absoluut
  • Vind ik niet
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie