Ronaldo geschorst na obsceen gebaar richting publiek

Foto: Ronaldo geschorst na obsceen gebaar richting publiek

De Saudische voetbalbond heeft Cristiano Ronaldo voor één wedstrijd geschorst, schrijft GOAL. Tijdens het uitduel met Al-Shabab op zondag, liet de 39-jarige zich gaan. Nadat de fans van de thuisclub herhaaldelijk over Lionel Messi zongen, maakte Ronaldo een obsceen gebaar naar de toeschouwers.

Ronaldo geschorst na obsceen gebaar

Als gevolg van zijn schorsing zal Ronaldo het competitieduel met Al-Hazem op donderdagavond moeten missen. Ondanks dat zijn Portugese trainer Luís Castro hem al had opgenomen in de wedstrijdselectie is er geen mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de schorsing van de Saudische voetbalbond.

Bovendien heeft Ronaldo een boete gekregen van 10.000 Saudische rial, wat overeenkomt met zo’n 2.460 euro. Met een jaarsalaris van ongeveer 200 miljoen euro is het voor de 205-voudig international van Portugal een relatief kleine financiële last om deze boete te betalen. Daarnaast heeft de tuchtcommissie Ronaldo verplicht om Al-Shabab als vergoeding voor het indienen van de klacht 20.000 riyals (4.920 euro) te betalen.

Op sociale media werden zondag al snel beelden verspreid waarop te zien is hoe Ronaldo een obscene handeling uitvoert naar de fans van Al-Shabab. Ook provoceerde hij de thuisaanhang door zijn hand achter zijn oor te houden. De fans van Al-Shabab riepen herhaaldelijk de naam van Messi, de grote rivaal van Ronaldo, tijdens het competitieduel.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie