EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Portugal in mineur: ‘Dit is ons nog nooit overkomen’

Foto: Portugal in mineur: ‘Dit is ons nog nooit overkomen’

Portugal werd vrijdagavond uitgeschakeld op het EK, na penalty’s, door Frankrijk. In Lissabon en omstreken worden nu de wonden gelikt. Een roemloos afscheid voor veteranen Pepe (41) en Cristiano Ronaldo (39).

Pepe en Nuno Mendes oogsten lof bij Portugese kranten, Cristiano Ronaldo níét

“Pepe’s afscheid van het nationale team (met tranen). Cristiano Ronaldo’s afscheid op een EK (zonder tranen). Portugal neemt met veel frustratie afscheid van Euro 2024”, recenseert de Publico. “Na 120 minuten voetbal en negen strafschoppen is dit wat er overbleef in Hamburg, tegen een Frankrijk dat wel met risico speelde door op een strafschoppenserie te mikken.”

De toonaangevende krant A Bola is vol lof over Pepe. “Het is ongelooflijk hoe hij er na de 90ste minuut nog in slaagde om twee cruciale tackles in te zetten. Hij schuwde de tranen niet toen hij werd geconfronteerd met de Portugese uitschakeling.” Ronaldo oogst minder complimenten. “Het team verbeterde naarmate het toernooi vorderde, maar de aanvoerder volgde daarin niet. Hij kon geen verbinding maken met zijn collega’s, noch zijn aanwezigheid op het veld opdringen. Hij neemt zonder doelpunt afscheid van het EK, maar laat wel een flinke erfenis na.”

Nuno Mendes wordt genoemd als ‘de volgende held van Portugal’. “Hij heeft alles om de erfenis van Ronaldo te continueren. Wat een prestatie van de linksback! Hoewel hij tekenen van vermoeidheid vertoonde, vond Nuno Mendes altijd de energie om nog meer te geven.”

O Jogo merkt op dat Portugal drie EK-wedstrijden op rij niet heeft gescoord. “Dat is Portugal nog nooit eerder overkomen op een EK of WK. In de geschiedenis van ons land is het gebeurd dat we slechts één keer scoorden in drie wedstrijden, maar nooit dat we drie duels op rij droog stonden.” Ook Cristiano Ronaldo had zijn vizier niet op scherp. “Dit toernooi scoorde hij niet. Dat is hem nog nooit overkomen. Toch eindigt Ronaldo met veel records, waaronder die van het meeste aantal EK-doelpunten (14).”

Is Ronaldo er op het komende WK nog bij, denk jij?

  • Ja
  • Nee
535+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie