Twente verslaat NEC ondanks vreugdebier

Foto: Twente verslaat NEC ondanks vreugdebier

FC Twente heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen NEC. De Tukkers zegevierden met 4-0 in de Grolsch Veste, waar vreugdebier nog wel voor een tijdelijke onderbreking zorgde.

Ruime cijfers in Enschede

NEC begon sterk aan de wedstrijd in Enschede. Al in de openingsfase mocht Lasse Schöne in kansrijke positie aanleggen voor een schot, maar de Deense middenvelder prikte de bal naast. Uitgerekend Jasper Cillessen zorgde voor het eerste Enschedese gevaar door veel tijd te nemen na een terugspeelbal en had de mazzel dat het blok van Manfred Ugalde niet in een tegentreffer resulteerde.

Gaandeweg de eerste helft voerde FC Twente de druk op. Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Michel Vlap werden echter allemaal gestuit door Cillessen. Juist in een fase dat NEC weer beter in de wedstrijd leek te komen, viel de 1-0 voor de manschappen van Ron Jans dan toch. Na goed voorbereidend werk van Misidjan kopte Václav Cerny raak voor de Tukkers.

In de tweede helft zorgde scheidsrechter Danny Makkelie voor ophef. Na een zoveelste overtreding van Robin Pröpper schreeuwde NEC om een tweede gele kaart, maar de leidsman besloot de Twente-aanvoerder te sparen. Met elf man maakte de thuisclub kort daarna de 2-0. Ditmaal fungeerde Cerny als aangever en mocht Misidjan het één op één met Cillessen afronden.

Duel tijdelijk gestaakt

Na de tweede Twente-treffer vloog er ogenschijnlijk één bierbeker richting het veld. Dit werd opgepikt door de assistent-scheidsrechter, die Makkelie adviseerde om de wedstrijd stil te leggen. Uiteindelijk werd er kortstondig gestaakt. De Enschedese aanhang werd nog wel gewaarschuwd door de stadionspeaker na spreekkoren aan het adres van Cillessen.

NEC had nog kans op de play-offs om Europees voetbal, maar die kans ging vrijdagavond ogenschijnlijk in rook op. Een kwartier voor tijd viel de 3-0. Opnieuw drukte Misidjan af, al werd er nog even gedacht aan hands. Ricky van Wolfswinkel profiteerde zelfs nog van weifelend optreden van Cillessen.

Scoreverloop: 1-0 (38′) V. Cerny, 2-0 (61′) V. Misidjan, 3-0 (76′) V. Misidjan, 4-0 (84′) R. Van Wolfswinkel

Wint Real Madrid bij Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed dat de KNVB ingrijpt bij zulke situaties?

  • Ja
  • Nee
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie