Sparta zet deur wagenwijd open: “Tot 31 januari”

Foto: Sparta zet deur wagenwijd open: “Tot 31 januari”

Sparta Rotterdam sluit het vertrek van spelers als Nick Olij, Joshua Kitolano, Arno Verschueren en Tobias Lauritsen deze winter niet uit. Technisch directeur Gerard Nijkamp overweegt ‘tot 31 januari’ in te gaan op interessante aanbiedingen.

Grote uitgaande transfer is bespreekbaar

Op dit moment is er geen concrete interesse voor Sparta-spelers, waaronder het genoemde viertal. “Maar als er een niet te weigeren bod komt gaan we daar op in en staat plan B klaar”, zo benadrukt Nijkamp tegenover RTV Rijnmond. “Het kan ook zijn dat we het op kunnen vangen met de huidige selectie. Tot 31 januari ben ik bereid om op biedingen in te gaan.”

“Supporters vinden dat mogelijk spannend, maar die vonden dat afgelopen zomer ook”, vervolgt Nijkamp zijn verhaal. “Ik denk dat we daar aardig met elkaar doorheen gekomen zijn. Was afgelopen transferzomer minder goed dan die het jaar daarvoor? Daar ben ik niet mee eens. Je hebt altijd voltreffers, jongens die ertussen vallen en jongens die tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Natuurlijk wil je alleen maar voltreffers die er vanaf dag één staan. Maar dat is niet altijd het geval.”

Transferinkomsten hard nodig

Mijnans legt uit waarom uitgaande transfers bespreekbaar zijn. “We moeten in een window ook een speler verkopen om daarna te kunnen investeren in andere spelers voor de zomer. Zoals vorig jaar met Sven Mijnans is gebeurd. We staan open voor verkoop. We gaan de deur niet dichthouden. Financieel maken we door het jaar heen meer kosten dan dat er geld binnenkomt. Dat betekent dat we door het jaar heen spelers moeten verkopen om comfort te krijgen voor het transferwindow daarop.”

Verstandig beleid van Sparta?

  • Ja
  • Nee
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie