PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen

Foto: PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen

PSV heeft zondagmiddag de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis gepakt. Nadat het kampioenschap officieus al binnen was, zorgde de ploeg van Peter Bosz voor een groot feest in Eindhoven. Met zes treffers werd het tegen Sparta Rotterdam een spectaculair duel.

PSV is officieel landskampioen na 4-2 zege op Sparta Rotterdam

Heel Eindhoven liep uit voor de kampioenswedstrijd van PSV. Al vroeg stonden de pleinen vol in de Brabantse stad en kon men al snel in de zon genieten van een biertje. ‘Het kon niet meer mis’, was de algehele tendens in de stad. De kampioenschaal arriveerde op tijd in het Philips Stadion, meegenomen door Marianne van Leeuwen. Peter Bosz legde voor de wedstrijd nog uit dat hij probeerde een slechte wedstrijd te voorkomen, zoals dat vaak wel het geval is in dergelijke duels. Aan Sparta Rotterdam de taak om roet in het eten te gooien en het feestgedruis te verpesten.

Sparta schiet uit startblokken

Waar men een stormend PSV verwachtte vanaf de aftrap, was het Sparta dat zeer brutaal begon. De Eindhovenaren oogden nerveus met doelman Walter Benítez voorop. Na al een aantal keer in de aanval te zijn geweest, troefde Saïd Bakari in de 8ste minuut Malik Tillman af. Met een prachtige akka poortte de rechtsback de Amerikaan. Hij bezorgde de bal bij Metinho, die overtuigend uithaalde en het dak van het doel vond: 0-1.

Sparta zette vervolgens door met onder meer een mogelijkheid voor Tobias Lauritsen, dit keer was Benítez wel scherp. PSV probeerde iets terug te doen, waarbij Luuk de Jong over schoot. Vervolgens nam een gevaarlijke corner: Olivier Boscagli kopte door, Jerdy Schouten bracht de bal met de borst richting het doel zonder zijn armen te gebruiken. Doelman Nick Olij en Bakari hadden geen antwoord, waarbij het leer al frommelend het doel in ging. De ongelukkige Bakari kreeg een eigen doelpunt achter de naam: 1-1.

Tumultueuze 1e helft

Tijd voor PSV om de druk verder op te voeren. Djevencio van der Kust ging in de fout, waarna De Jong kon oppikken aan de linkerkant van het strafschopgebied. De aanvoerder hield het overzicht en liet Johan Bakayoko simpel de 2-1 maken, die rustig de verre hoek vond. Het was een enerverende start van de wedstrijd, maar daar bleef het niet bij. Koki Saito probeerde het met een voorzet, die ongelukkig van richting werd veranderd door Boscagli. Via het hoofd van de Franse verdediger plofte de bal achter Benítez: zo stond het 2-2 binnen een half uur (!).

Guus Til poeierde vervolgens overtuigend raak, maar scheidsrechter Dennis Higler vond dat Joey Veerman de vrije trap voorafgaand te snel nam. Veerman kreeg vervolgens zelfs een goed mogelijkheid, maar schoot over. Zo ging men met 2-2 rusten, PSV had nog een hele helft om op voorsprong te komen en dan ook te winnen. De ploeg van Bosz probeerde los te komen, maar Sparta hield de topclub heel aardig in toom. Na een stevige overtreding van Tillman moest Camiel Neghli het veld geblesseerd verlaten. Met Ismael Saibari en Hirving Lozano bracht de thuisclub twee luxe invallers, ze kwamen voor André Ramalho en Til.

PSV zet door na rust

Halverwege de tweede helft kwam de volgende goal. Een fraaie voorzet van Veerman bereikte de geheel vrijstaande Boscagli. De Fransman maakt zijn eerdere eigen goal goed en tekende de 3-2 aan. Het stadion ging los en voelde dat het nu niet meer fout zou gaan. De Jong werd een aantal keer stevig geraakt en werd vervangen door Ricardo Pepi. De Amerikaan had na een minuut al een uitstekende bijdrage. Zijn landgenoot Tillman passte in, Pepi verlengde slim, om de mee opgestoomde Jordan Teze te lanceren. De rechtsback bleef koel oog in oog met Olij: 4-2.

Zo kon het feest pas echt beginnen op de tribunes. Sparta raakte nog wel de paal maar het kampioensduel eindigde in 4-2. Zo zat het er op en is PSV nu ook officieel kampioen van Nederland. Zo claimde de ploeg de eerste landstitel sinds 2018 en de 25ste in de clubhistorie. Het zal zondag vermoedelijk nog lang feest zijn in Eindhoven. Voor Peter Bosz is het de eerste keer dat hij landskampioen wordt als trainer.

Scoreverloop: 0-1 (8′) Metinho, 1-1 (19′) Bakari (e.d.), 2-1 (26′) J.Bakayoko, 2-2 (29′) O.Boscagli (e.d.) , 3-2 (67′) O.Boscagli, 4-2(78′) J.Teze

Is dit het sterkste PSV van de laatste 20 jaar?

  • Met afstand!
  • Dat ook niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie