Slot pareert: “Dat is weer zo’n makkelijke analyse”

Foto: Slot pareert: “Dat is weer zo’n makkelijke analyse”

Arne Slot staat op het punt om Feyenoord te gaan verruilen voor Liverpool FC. De trainer kreeg van Mikos Gouka (Algemeen Dagblad) de vraag hoe hij er naar kijkt dat er straks nog meer media-aandacht op hem gevestigd zal zijn.

Feyenoord-trainer Arne Slot blikt vooruit op zijn tijd bij Liverpool FC

“Dat is weer zo’n makkelijke analyse. Ik heb het niet anders ervaren om bij Feyenoord te werken ten opzichte van AZ. Ik had andere spelers en er was nog een andere component waar we het net over hebben gehad. Het stadion van de tegenstander is altijd vol en alle spelers van de tegenstander zijn fit, want het is tegen Feyenoord één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Die grootte die voel je en er zijn meer mediaoptredens. Je ziet jezelf constant terugkomen”, vertelt Slot.

Over de media is de Feyenoord-coach niet negatief. “Ik hoop dat ik het werk net zoals bij Feyenoord en AZ kan voortzetten bij een volgende club. Guus Hiddink heb ik horen zeggen dat er minder contact met de pers is. Ik ken de Voetbalprimeurs en VI’s van Engeland nog niet. Dus misschien krijg ik wel minder mee, ik zal er achter moeten komen. Ik heb het nog nooit als onprettig gevonden. Ik vond het alleen maar mooi om mijn verhaal met de mensen te delen.”

Tot slot sprak Slot nog over voetbalmachine Bayer Leverkusen, dat dit seizoen bijvoorbeeld al zeventien keer scoorde in de blessuretijd. “Dit is heel extreem, maar de basis is dat je dusdanig goed voetbal speelt dat je altijd kansen weet te creëren. Leverkusen speelt zo goed dat ze gedurende de hele wedstrijd, welke minuut dan ook, kansen krijgen. Op het moment dat het je lukt om in die laatste fase te scoren, neemt ook het vertrouwen toe. Wat ik vaak gebruik naar mijn spelers is dat je negen van de tien wedstrijden op kwaliteit moet winnen en één van die tien op intensiteit.”

Slot gaat slagen bij Liverpool

  • Eens
  • Oneens
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie