‘Steijn gaat slagen bij Ajax’

Foto: ‘Steijn gaat slagen bij Ajax’

Maurice Steijn gaat aankomend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Ajax. Waar de oefenmeester nog veel te bewijzen heeft in Amsterdam, is Arno Verschueren ervan overtuigd dat Steijn succesvol gaat zijn. Dat vertelt hij aan Voetbal International.

Verleden van Steijn

De trainer stond in het verleden aan het roer van ADO Den Haag, VVV-Venlo, Al-Wahda, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Het rijtje levert bij de supporters van Ajax en analisten niet het gevoel op dat Steijn klaar is voor de loodzware klus in de hoofdstad, maar Verschueren verwacht dat hij de kwaliteiten heeft om het team naar zijn hand te zetten.

Uitdaging bij Ajax

Verschueren beleefde onder leiding van Steijn een succesvol seizoen bij Sparta en zag hoe de hoofdtrainer systematisch te werk ging. In het verleden toonde de trainer al vaker aan dat hij realistisch voetbal speelt, waarbij het voor Steijn belangrijk is dat er in de wedstrijd altijd een plan A, B en C is.

“In Amsterdam gaat Steijn hetzelfde doen, daar ben ik van overtuigd”, stelt Verschueren. “Alleen daar gaat hij met betere spelers werken, waardoor zijn principes ietwat aangepast zullen worden. Hij gaat een speelstijl hanteren die ze bij Ajax willen zien. Aanvallend. Alleen wel met de defensieve organisatie op orde. Soms lees ik die kritiek over zijn spelopvattingen en dan denk ik: waarom?”

“Hij praat veel met spelers, is met iedereen bezig en zegt altijd eerlijk waar het op staat. Dat is belangrijk voor een ploeg. Ook privé luistert hij. Als je wat hebt, kan je het bij hem kwijt. Dan gaat hij actief meezoeken naar een oplossing”, aldus de voetballer, die vertrouwen heeft in Steijn. “Ik denk dat hij zal slagen bij Ajax.”

Gaat Steijn bij Ajax slagen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie