Sparta vergroot zorgen Vitesse

Foto: Sparta vergroot zorgen Vitesse

Sparta Rotterdam blijft dit seizoen buitengewoon presteren in de Eredivisie. De nummer zes van Nederland boekte zaterdagavond ook een overwinning ten koste van Vitesse: 3-1.

Waar Vitesse vorig seizoen de play-offs om Europees voetbal haalde, daar speelde Sparta zich pas laat veilig. Dit seizoen kan het zomaar andersom zijn. De Rotterdammers mogen dromen van Europees voetbal, waar de kwakkelende Arnhemmers punten moeten sprokkelen om weg te blijven van de onderste plaatsen. De snelle openingstreffer van Dominik Oroz had de formatie van Phillip Cocu dan ook vertrouwen moeten geven.

Op Het Kasteel gaf Vitesse de voorsprong echter uit handen. Al in de elfde minuut knokte Sparta zich naar 1-1: Arno Verschueren knikte raak. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Spartanen steeds beter op stoom en vlak voor rust resulteerde dat in een Rotterdamse voorsprong. Vitesse-doelman Kjell Scherpen greep maar half in bij een voorzet van Shurandy Sambo, waardoor Koki Saito eenvoudig voor de 2-1 kon zorgen.

In de tweede helft maakte Vitesse weinig aanspraak op een resultaat. Sparta eiste een veldoverwicht op en kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Scherpen, die de tweede helft veelvuldig werd getreiterd met ‘Olij in Oranje’, toonde enige verbetering door zijn team in de wedstrijd te houden, maar zijn team stapte desondanks met een nederlaag van het veld af.

Vitesse eindigde de avond ook nog eens met tien man. Na een stevig duel met Sambo kreeg Maximilian Wittek op VAR-advies de rode kaart voorgeschoteld. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door Joshua Kitolano, die van dichtbij de 3-1 achter Scherpen knikte.

Scoreverloop: 0-1 (7′) D. Oroz, 1-1 (11′) A. Verschueren, 2-1 (45′) K. Saito, 3-2 (87′) J. Kitolano

Wint Feyenoord met 3-0 van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie