AZ geeft zege op Ajax geen vervolg

AZ heeft de overwinning op Ajax geen lekker vervolg gegeven. Op bezoek bij Sparta Rotterdam moest de Alkmaarse formatie genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Sparta knokt zich op Het Kasteel naast AZ

AZ draaide na de winterstop dramatisch, maar tegen Fortuna Sittard (1-2) en Ajax (2-0) werden welkome overwinningen geboekt. Een zege op Het Kasteel zou een gat van negen punten betekenen met de rivaal uit Amsterdam. Voor Sparta waren de belangen eveneens groot: deelname aan de play-offs aan Europees voetbal staat op het spel.

In de beginfase zorgden Sparta en AZ voor weinig vuurwerk. Toch werd er in de 25ste minuut gescoord in het Rotterdamse Spangen. Na voorbereidend werk van oud-Spartaan Sven Mijnans schoot Yukinari Sugawara de manschappen van trainer Maarten Martens naar een 0-1 voorsprong. Diezelfde Japanner moest zich na rust laten vervangen met een blessure.

Ryan buigt alsnog

AZ kreeg in de tweede helft de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Ruben van Bommel bediende zijn teamgenoot Vangelis Pavlidis met een voorzet, maar de Griekse spits stuitte op doelman Nick Olij. Met een katachtige reflex hield de Spartaan zijn team in de race voor een positief resultaat. Aan de andere kant onderscheidde Mathew Ryan zich met een redding op de inzet van Lauritsen.

Ryan wist niet alle Spartaanse pogingen uit zijn doel te ranselen. In de 75ste minuut moest de AZ-doelman zich alsnog gewonnen geven na een inzet van Arno Verschueren, die daarmee een gelijkspel uit het vuur sleepte.

Scoreverloop: 0-1 (25′) Y. Sugawara, 1-1 (75′) A. Verschueren