AZ en Fortuna Sittard grijpen hun kans | SN Team van de Week 26

Foto: AZ en Fortuna Sittard grijpen hun kans | SN Team van de Week 26

Speelronde 26 in de Nederlandse competitie was er een van doelpuntrijke duels, weggeven voorsprongen en schitterende treffers. Vooral de ruime overwinning van AZ op FC Volendam (0-4) viel positief op. De Alkmaarders zijn dan ook de hofleverancier van het SN Team van de Week, samen met Fortuna Sittard. Er waren echter meer opvallende spelers op de Nederlandse velden te ontdekken.

SN Team van de Week 26: Sugawara wijst AZ de weg, topclubs hebben minder weekend

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Wie zich afvroeg of Yukinari Sugawara een goede vrije trap in zijn rechterbeen had zitten, kreeg tegen FC Volendam antwoord. De rechtervleugelverdediger schoot gericht in de linkerbovenhoek en kreeg daarmee de handen van de supporters op elkaar. Hij staat dan ook in het Team van de Week 26, evenals zijn teamgenoot Wouter Goes.

De traditionele topclubs Ajax, Feyenoord en PSV brengen dit weekend maar één speler in. Respectievelijk Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida en Jerdy Schouten zijn te bewonderen, maar verder hadden de clubs het vooral moeilijk met hun tegenstander. Het geeft de andere clubs in de Eredivisie de ruimte om hun spelers af te leveren, en dat hebben ze overtuigend gedaan.

Keeper: Vasilios Barkas (FC Utrecht)

Vasilios Barkas kwam onlangs terug van een bovenbeenblessure en stond tegen NEC Nijmegen pas voor de tweede keer weer onder de lat, maar onderscheidde zich direct. Zijn ploeg hield de nul en dat kwam grotendeels door het goede optreden van de doelman. Barkas liet zich zien met een aantal goede reddingen en was met zijn coaching achterin een cruciale factor.

Verdediger: Yukinari Sugawara (AZ)

Voor AZ was het geen enkel probleem om voorbij FC Volendam te komen. Sugawara was de grote man. De Japanner was de maker van het tweede én vierde doelpunt. Vooral zijn laatste treffer was er een om in te lijsten. De vleugelverdediger krulde de bal bij een vrije trap schitterend in de bovenhoek. FC Volendam-doelman Mio Backhaus was kansloos en Sugawara maakte zijn droomwedstrijd compleet.

Verdediger: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Feyenoord sleepte op bezoek bij sc Heerenveen alsnog een overwinning uit het vuur. Namens de Rotterdammers was Geertruida zeer belangrijk. Niet vanwege een doelpunt of assist, maar gezien zijn diepgang, niet te stoppen inzet en zekere creativiteit. Dat hij in dit team niet als rechtsback staat, komt door sterspeler Sugawara. Verschil moet er soms in een competitieweekend zijn.

Verdediger: Wouter Goes (AZ)

Goes kreeg deze week te horen dat hij zijn debuut maakt in de selectie van Jong Oranje. Dat nieuws heeft hij zondagmiddag nog maar eens onderstreept met een overtuigend optreden tegen FC Volendam. De centrale verdediger bemoeide zich met de opbouw en zorgde voor een goede restverdediging, waardoor de ploeg van Maarten Martens uiteindelijk makkelijk over de tegenstander kon heen lopen.

Verdediger: Mats Köhlert (sc Heerenveen)

Sc Heerenveen speelde tegen Feyenoord lang een droomwedstrijd en leek minimaal een punt mee naar huis te nemen. Daar had Mats Köhlert een belangrijk aandeel in. De vleugelverdediger bracht de Friezen in twee overtuigende aanvallen tweemaal op voorsprong en leek de matchwinner te worden. Uiteindelijk eindigde het in een nederlaag, maar aan de prestatie van Köhlert lag dat niet.

Middenvelder: Oğuzhan Özyakup (Fortuna Sittard)

Bij Fortuna Sittard was Oğuzhan Özyakup de meest opvallende speler van het veld. Het vertrouwen van de middenvelder groeit met de week en dat bereikte tegen PEC Zwolle (3-1 overwinning) een nieuwe hoogte. Özyakup was het startpunt van meerdere goede aanvallen en bracht de nodige beweging in het team. Dat geeft hoop voor de komende weken.

Middenvelder: Jerdy Schouten (PSV)

Schouten is in het team van Peter Bosz dit voetbaljaar een manusje van alles, in de positieve zin van het woord. De oefenmeester gebruikte hem tegen FC Twente op het middenveld en dat leverde meerdere splijtende passes op, die de opponent in de problemen brachten. Komende week heeft hij bij het Nederlands elftal de gelegenheid om zich opnieuw te bewijzen.

Middenvelder: Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)

In het topduel met Ajax was Arno Verschueren met twee doelpunten aardig op dreef. De aanvallende middenvelder toonde vooral zijn klasse met zijn openingstreffer. Verschueren kapte Ahmetcan Kaplan uit en schoot vervolgens eenvoudig langs Diant Ramaj. Dat hij in de tweede helft zomaar een bal tegen zich aan kreeg en daardoor zijn tweede maakte, was een positieve bijkomstigheid.

Aanvaller: Jizz Hornkamp (Heracles Almelo)

Jizz Hornkamp is bij Heracles Almelo aardig in vorm en slaagde er ook tegen Go Ahead Eagles weer in om een doelpunt te maken. De aanvaller heeft de specifieke kwaliteit om op het goede moment op de juiste plaats te staan en liet vrijdagavond wederom zijn spierballen zien. Voorlopig staat er daarmee geen maat op Hornkamp, precies wat Heracles nodig heeft.

Aanvaller: Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)

In de afgelopen vier wedstrijden maakte Kaj Sierhuis zes doelpunten. Ook in het duel met PEC Zwolle was hij eenmaal trefzeker. Sierhuis was bovendien een belangrijk onderdeel in het aanvalsspel van Fortuna Sittard. Sparta, de komende tegenstander na de interlandbreak, zal dan ook moeten oppassen voor de centrumspits. Ruimte weggeven is namelijk dodelijk.

Aanvaller: Steven Bergwijn (Ajax)

Wekenlang lag Bergwijn eruit met een blessure, maar tegen Sparta was hij als invaller terug. Het leverde direct een hoop dreiging en energie op aan de linkerkant van het speelveld. Het maakt voor John van ‘t Schip nog maar eens duidelijk dat Bergwijn snel een basisplaats moet krijgen, zodat hij zijn teamgenoten een handje kan helpen.

Wie was de beste middenvelder?

  • Özyakup
  • Verschueren
  • De Wit
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie