Jizz Hornkamp

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Jizz Hornkamp

Jizz Hornkamp is een Nederlandse spits. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van eerstedivisionist Willem II naar eredivisionist Heracles Almelo.

  • Hornkamp speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De spits kwam eerder uit voor sc Heerenveen, FC Den Bosch en Willem II
  • Hij speelde in de jeugd van Ajax en AZ

Clubcarrière

Hornkamp werd op 7 maart 1998 geboren in De Rijp, een dorp in de gemeente Alkmaar. In het shirt van SV De Rijp zette de aanvaller zijn eerste stappen op het voetbalveld. In 2006 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tot 2014 zijn kunsten vertoonde. Via AZ (2014-2015) kwam Hornkamp terecht bij sc Heerenveen.

Debuut voor Heerenveen

Op 9 mei 2018 maakte Hornkamp zijn debuut in de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht (4-3 overwinning). In de 88ste minuut mocht de spits invallen voor Reza Ghoochannejhad. Ook in de returnwedstrijd gunde trainer Jurgen Streppel hem een invalbeurt. Hornkamp vierde zijn reguliere Eredivisie-debuut op 22 september met een doelpunt tegen Excelsior (3-3) door in de 92ste minuut toe te slaan. Ook op bezoek bij De Graafschap (0-5) pikte hij een doelpunt mee.

De technische staf van sc Heerenveen zag in Hornkamp te weinig potentie om te slagen als spits. Om die reden werd hij na de winterstop van het seizoen 2018-2019 omgeschoold tot rechtsback. Hornkamp hield zich in een aantal wedstrijden aardig staande, maar deze positie bleek niet op zijn lijf geschreven. Vanwege de ambitie om te slagen als aanvaller stapte hij medio 2019 over naar FC Den Bosch.

Goalgetter in Den Bosch

Hornkamp debuteerde op 12 augustus 2019 in het shirt van FC Den Bosch, dat op bezoek bij Jong PSV een 2-2 gelijkspel noteerde. Een heupblessure hield de spits het restant van het seizoen 2019-2020 aan de kant. Pas op 31 augustus 2020 maakte hij zijn officiële rentree, maar hij vierde dit wel meteen met zijn eerste treffer voor de Bosschenaren (4-2 nederlaag bij De Graafschap).

Na zijn eerste treffer fungeerde Hornkamp als doelpuntenmachine. Vooral op 30 januari 2021 maakte hij indruk door viermaal te scoren in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Excelsior (4-4). De aanvaller sloot het seizoen 2020-2021 af met twintig doelpunten en vijf assists uit 35 wedstrijden. Alleen Robert Mühren (FC Volendam) en Elías Már Ómarsson (Excelsior) wisten vaker te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Met vijf doelpunten en drie assists in achttien wedstrijden trok Hornkamp deze lijn door in het seizoen 2021-2022.

Transfer naar Willem II

In januari 2022 vertrok Hornkamp bij FC Den Bosch, dat hem voor zo’n 200.000 euro doorverkocht aan Willem II. Op 6 februari vierde hij zijn Eredivisie-rentree met een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1 overwinning). Met vier doelpunten in dertien wedstrijden slaagde hij er niet in om de Tricolores op het hoogste niveau te houden. Willem II eindigde met 33 punten op de zeventiende plaats en degradeerde daardoor rechtstreeks uit de Eredivisie.

Als Willem II’er in actie tegen NAC Breda (Pro Shots)

Met Hornkamp als aanvalsleider mikte Willem II op een snelle promotie. De spits bewees zijn waarde met elf doelpunten en zes assists in 35 officiële wedstrijden, maar in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie werd zijn team uitgeschakeld door VVV-Venlo. In de heenwedstrijd (3-2 nederlaag) maakte Hornkamp nog wel twee treffers.

Transfer naar Heracles

Waar Willem II werd veroordeeld tot een extra seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, daar maakte Hornkamp wel promotie naar de Eredivisie. In de zomer van 2023 maakte hij voor drie seizoenen met een optiejaar de overstap naar Heracles Almelo. De aanvaller kwam in zijn eerste competitiewedstrijd meteen hard in botsing met Ajax-doelman Gerónimo Rulli, waardoor beide spelers voor maanden werden uitgeschakeld. Op 20 januari 2024 maakte Hornkamp zijn eerste Heracles-treffer in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (1-1).

Balend met Heracles Almelo (Pro Shots)

Hornkamp vestigde in de wedstrijd tegen de Volendammers een record. Als invaller pakte hij al na vier seconden een gele kaart. “De snelste gele kaart? Nou, lekker dan. Ik vond het niet eens geel waard”, somberde de Heraclied na afloop tegenover Voetbal International.

Laatste update: 23 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie