Fabian de Keijzer

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Fabian de Keijzer

Fabian de Keijzer is een Nederlandse doelman. In augustus 2023 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo.

  • De Keijzer speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • In 2023 werd de doelman overgenomen van FC Utrecht
  • Hij debuteerde bij Jong FC Utrecht als prof
  • De Keijzer is een voormalig jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

De Keijzer werd op 10 mei 2000 ter wereld gebracht in Leusden. In zijn geboorteplaats ging zijn voetballoopbaan van start bij amateurclub Roda ’46, waar hij de aandacht van FC Utrecht op zich vestigde. De doelman ondertekende in februari 2017 zijn eerste profcontract.

Debuut voor FC Utrecht

Op 3 december 2018 debuteerde De Keijzer in het betaald voetbal. Namens Jong FC Utrecht stond hij die dag onder de lat tegen FC Den Bosch (1-1). Tot en met het seizoen 2022-2023 bleef de sluitpost regelmatig het doel verdedigen namens het tweede team van de Domstedelingen, waarbij diens teller opliep naar 62 wedstrijden in de Eerste Divisie (elf clean sheets).

In het keeperstenue van FC Utrecht (Pro Shots)

De Keijzer switchte regelmatig tussen de A-selectie en het Jong-elftal van FC Utrecht. Zijn debuut op het hoogste niveau liet echter tot 16 januari 2022 op zich wachten. Het betrof wel meteen een prachtig affiche: Ajax-thuis (0-3 nederlaag). Ook in de dertien daaropvolgende wedstrijden stond hij onder de lat namens de Domstedelingen, maar een bovenbeenblessure gooide roet in het eten. Eric Oelschlägel nam het stokje nadien weer over.

In het seizoen 2022-2023 fungeerde De Keijzer als stand-in voor Vasilios Barkas. Bij afwezigheid van de gehuurde Griek mocht hij tweemaal in actie komen voor FC Utrecht. In de zomer van 2023 werd hem een eerlijke concurrentiestrijd met Mattijs Branderhorst toegezegd, maar in plaats daarvan haalde de clubleiding Barkas terug. Uit onvrede koos De Keijzer vervolgens voor Heracles Almelo.

Heracles Almelo

In Almelo zette De Keijzer in augustus 2023 zijn handtekening onder een vierjarig contract. Bij Heracles fungeerde de sluitpost in het seizoen 2023-2024 als stand-in voor Michael Brouwer, maar hij mocht wel debuteren in het bekerduel met HHC Hardenberg (2-0 nederlaag).


Interlandcarrière

De Keijzer doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. Op 7 september 2021 keepte hij zijn eerste en enige wedstrijd voor Jong Oranje, dat de leeftijdsgenoten van Moldavië met 3-0 klopte.

Laatste update: 1 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie