Zuidam doet boekje open over keeperssoap FC Utrecht

Foto: Zuidam doet boekje open over keeperssoap FC Utrecht

FC Utrecht baarde recentelijk opzien met het opnieuw vastleggen van doelman Vasilios Barkas. Het contracteren van de Griekse doelman schoot echter in het verkeerde keelgat bij Mattijs Branderhorst en Fabian de Keijzer. Het tweetal voelt zich gepiepeld door de Utrechtse leiding en lijken beiden te willen vertrekken. Technisch directeur Jordy Zuidam heeft nu op de keeperskwestie gereageerd.

Buitenkansje Barkas

Utrecht kondigde vrijdagavond de komst van Barkas aan, maar Zuidam vertelt in gesprek met Voetbal International eerder op diezelfde dag ook contact te hebben gehad met de andere twee doelmannen. “We hebben al een kort gesprek gehad met elkaar. We wilden Mattijs en Fabian toelichten hoe we tot deze keuze waren gekomen. Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we twee goede, Eredivisie-waardige keepers hebben.”

Dat Utrecht opnieuw Barkas kon vastleggen zag Zuidam dan ook als een buitenkans. “Iedereen weet dat ik er aan het einde van het seizoen alles aan heb gedaan om Barkas voor de club te behouden. Dat lukte toen niet. Het was onmogelijk, tot ieders teleurstelling. Toen hebben we ervoor gekozen het seizoen in te gaan met Fabian de Keijzer en Mattijs Branderhorst. Daarbij hebben we direct gezegd: het is een open concurrentiestrijd. Beiden kregen dus geen garantie op een basisplaats. Ze zaten nog volop in dat proces toen het onmogelijke tóch mogelijk bleek: We hadden de mogelijkheid Vasilis opnieuw binnen te halen. Dan moet je een keuze maken in het belang van de club, één waarvan je denkt dat je daarmee de kans op succes verder vergroot. Iedereen binnen de staf stond er unaniem achter deze keuze te maken.”

Toekomstperspectief voor Branderhorst

Branderhorst vertelde in de media dat Utrecht hem niet eerlijk heeft behandeld, maar volgens Zuidam vertelden de woorden van de doelman genoeg. “Iedereen ziet dus kennelijk dat Barkas een heel speciale keeper is. Mattijs heeft niet het gevoel dat hij een kans heeft omdat het een keeper van een bepaald kaliber is. Juist daarom hebben we die keuze gemaakt.” Zuidam zegt nog in gesprek te willen met de oud-doelman van NEC om hem te kunnen behouden. Wij zien nog steeds toekomst voor hem, hier bij FC Utrecht. Hij staat daar ook nog voor open. Alleen moeten we daar goede afspraken over maken. Hoe gaan we dat aanpakken?”

De Keijzer

De Keijzer lijkt in ieder geval op weg naar de uitgang bij Utrecht, wat ook Zuidam min of meer kan bevestigen tegenover het weekblad. “Met de zaakwaarnemer van Fabian de Keijzer hebben wij voorafgaand aan dit seizoen al gesproken over het scenario dat Branderhorst eerste doelman zou worden. Fabian wilde namelijk niet nog een jaar tweede keeper zijn. Door deze situatie – de komst van Barkas – is het perspectief veranderd. Logischerwijs staan wij er dan ook open voor om te kijken of Fabian elders aan spelen toe kan komen.”

Snap jij dat Utrecht Barkas heeft gehaald?

  • Ja, logische keuze
  • Nee, onbegrijpelijke keuze
555+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:34
0+
Heftig nieuws over de weduwe van Johan Cruijff
18:16
37+
Van Hanegem velt oordeel over ‘Van Bommel naar Feyenoord’
18:01
34+
‘Servies vliegt door de kamer na naaiactie Verlinde in VI’
17:47
24+
Is Maarten Martens ook volgend seizoen trainer AZ?
17:33
40+
Bosz: “Ik zei ook tegen Luuk dat het me geen goed idee leek”
17:17
33+
Giménez over ruzie met Kökcü: “Ik schaamde me”
17:00
9+
WRAAK Frenkie, X-FACTOR Ten Hag | Twee Viertje met Aad #82
16:53
322+
PSV pakt uit met grote transferstunt
16:48
48+
Slot over Liverpool: “Maak je geen zorgen”
16:33
1306+
‘Feyenoord identificeert opvolger Geertruida’
16:19
115+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: twee vraagtekens
16:05
93+
Geelen reageert op nieuwe klus bij Ajax
15:54
60+
‘PSG neemt transferbeslissing over Xavi Simons’
15:40
7597+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
15:24
156+
Riedewald na zeven jaar weg bij Crystal Palace
15:09
635+
Jordan Henderson weg bij Ajax?
14:53
152+
Antony laat moment uit Ajax-tijd enorm op zijn rug tatoeëren
14:38
171+
Bosz wijst aan hoe PSV De Jong topscorerstitel kan bezorgen
14:23
44+
Giménez: ‘Vanaf dat moment ben ik minder gaan spelen’
14:06
363+
‘PSV maakt opnieuw werk van komst Utrechter’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie