Van Hanegem velt oordeel over ‘Van Bommel naar Feyenoord’

Foto: Van Hanegem velt oordeel over ‘Van Bommel naar Feyenoord’

Mark van Bommel is één van de trainers die gelinkt worden aan Feyenoord, dat Arne Slot zal verliezen aan Liverpool. Willem van Hanegem ziet de match wel.

‘Mark van Bommel past qua manier van spelen en karakter bij Feyenoord’

Over Slot opent Van Hanegem in de podcast Willem & Wessel van het AD: “Het eerste jaar vond ik de manier waarop hij speelde heel mooi. Het tweede jaar ben je kampioen geworden, met vlagen heel redelijk tot goed gespeeld. Het laatste seizoen vond ik één van de minste. Wat zegt dan de trainer: ‘Ja, maar we hebben meer punten’. Het is zo verschrikkelijk als je zit te kijken naar een hele boel ploegen die aan het voetballen zijn.”

Van Bommel wekt enthousiasme bij De Kromme. “Omdat hij gezien zijn manier van spelen en ook zijn karakter, hoort bij Feyenoord.” Dat Van Bommel altijd enorm uitgescholden werd in De Kuip, is volgens Van Hanegem geen obstakel. “Dat soort mensen vinden dat heerlijk. Hoe meer ze schelden, des te leuker is het. Je gaat een kaartje kopen of een seizoenskaart, om het uit te schelden. Nou, lekker! Dat is toch heerlijk man.”

Over Santiago Giménez

Tot slot vindt Van Hanegem het jammer dat Santiago Giménez afgelopen weekend pas weer is begonnen met scoren. “Elke keer had hij binnen tien tot twintig minuten al twee goals kunnen maken, in zijn normale doen. Misschien dat hij dacht van ‘ik doe eens rustig aan’. Dan is het de laatste wedstrijd tegen topclub PEC Zwolle, maar al die wedstrijden die ik gezien heb waren het laatste half jaar het echt droevig. Nu alles is afgelopen en we spelen tegen PEC Zwolle en hij doet iets leuks, vinden we het prima? Ik dacht wel: ‘Hé, hé, het werd tijd’.”

Feyenoord moet voor Van Bommel gaan

  • Eens
  • Oneens
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie