Heracles schiet uit de slof en vernedert apathisch AZ

Foto: Heracles schiet uit de slof en vernedert apathisch AZ

AZ heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij Heracles Almelo. Bij rust stond het al 3-0 voor de thuisclub, waarna de Alkmaarders niks terug konden doen. In de slotfase werd het zelfs nog wat erger. Heracles deed zo goede zaken en hoeft waarschijnlijk niet meer te vrezen voor de zestiende plek.

Heracles Almelo wint met liefst 5-0 van AZ in de Eredivisie

Heracles kon een overwinning wel gebruiken om afscheid te nemen van de onderste plaatsen, desondanks lijkt er nog geen acuut degradatiegevaar voor de ploeg van Erwin van de Looi. AZ kwam eerder op de woensdag met groot nieuws: Merijn Zeeman wordt de nieuwe algemeen directeur. Hij komt over vanuit het wielrenner, waar hij een van de grote mannen achter Jumbo-Visma was. De Alkmaarders hebben het ondertussen aardig op de rit in de Eredivisie, met een mooie ongeslagen serie. In Almelo wachtte echter een lastige avond.

Na een kleine twintig minuten kreeg AZ de bal niet weg uit de eigen zestien. Fredrik Oppegard legde af op Brian De Keersmaecker die van buiten de zestienmeter heerlijk uithaald met links en de bal achter Mathew Ryan poeierde. Wat een prachtige goal: 1-0. Een opsteker voor de Belgische middenvelder die even daarvoor geel kreeg en zo geschorst is voor het treffen met Sparta Rotterdam. De bezoekers kwamen er weinig aan te pas, en gingen steeds slordiger spelen.

Twee penalty’s in korte tijd

Riechedly Bazoer zette in de 38ste minuut onhandig een tackle in en vloerde Bryan Limbombe. Spits Jizz Hornkamp bleef koel als altijd en schoot de 2-0 vanaf de penaltystip binnen. Twee minuten een soort zelfde situatie. Dit keer leed Wouter Goes slordig balverlies, waarna Limbombe ervan door ging. De Belgische aanvaller kapte naar binnen, terwijl Kristijan Belic wat ongelukkig uitgleed. Hij schepte zijn tegenstander waardoor er opnieuw een strafschop kwam. Hornkamp liet zich niet afleiding door de pogingen van Ryan en maakte beheerst de 3-0.

Zo ging AZ met het schaamrood op de kaken de kleedkamer is, het ongeloof heerste bij de Heracles-supporters. Maarten Martens greep in tijdens de rust en bracht Ruben van Bommel en Jayden Addai voor Goes en Belic. Heel veel hielp dat niet, want het waren de Heraclieden in het tweede bedrijf met de eerste kans. Sem Scheperman schoot echter net naast. De Noord-Hollanders probeerden het wel, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Doelman Michael Brouwer kon redden op een poging van afstand gelost door Sven Mijnans.

Slotakkoord voor invaller Sankoh

Het leek lang te eindigen in 3-0, maar in de slotfase deed Mohamed Sankoh nog zijn duit in het zakje. De spits verving Hornkamp en tekende voor de 4-0. In de allerlaatste seconde was het nogmaals Sankoh die scoorde: 5-0. De afstraffing voor AZ was zo compleet. Het is een stevige tik in de race om de derde plaats, terwijl mogelijk de concurrenten beneden de Alkmaarders dichterbij kunnen komen. Heracles wipt (tijdelijk) over PEC Zwolle heen. De voorsprong op nummer zestien Excelsior wordt vergroot tot zeven punten.

Scoreverloop: 1-0 (19′) B.De Keersmaecker, 2-0 (38′) J.Hornkamp (pen.), 3-0 (40′) J.Hornkamp (pen.), 4-0 (90′) M.Sankoh, 5-0 (90+4) M.Sankoh

Moet AZ nog naar onderen kijken?

  • Ja, ze worden geen 4e
  • Nee hoor
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
29+
‘Afwachtend Feyenoord benaderde nog geen trainerskandidaten’
23:24
96+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
14+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
21+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
74+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
118+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
519+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
84+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
20:28
84+
PEC-revelatie maakt plots droomtransfer naar topcompetitie
20:03
11+
Opstellingen Dortmund en PSG: Maatsen in de basis, Malen op de bank
19:39
310+
Technische structuur bepaald waarmee Ajax cruciale transferzomer ingaat
19:14
286+
”Ongeloofwaardige’ Van ‘t Schip verraste selectie met bizarre uitspraak’
18:49
98+
‘Enorm Van Persie-risico bij sc Heerenveen’
18:37
269+
Ajax-target Farioli ‘schijnt een heel interessante jongen te zijn’
18:23
245+
‘PSV-target Debast op haar na rond met nieuwe club’
18:04
135+
Vitesse op rand van afgrond door deadline: “We lopen leeg”
17:53
45+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
17:38
138+
‘AZ werkt aan binnenlandse transfer voor opvolging Pavlidis’
17:24
889+
Verrassend Andries Noppert-nieuws vanuit Heerenveen
17:00
12+
CLASH in de rechtbank, RIJKAARD wil The Champ | Groeten out Afrika #2
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie