Sparta steviger in linkerrijtje na zege in Volendam

Sparta Rotterdam heeft zich zondagmiddag steviger genesteld in het linkerrijtje van de Eredivisie. De Kasteelheren knokten zich naar een 1-4 overwinning op FC Volendam.

Vriends van grote waarde

Trainer Jeroen Rijsdijk zag Sparta goed uit de startblokken schieten. Charles-Andreas Brym wist doelman Mio Backhaus al vroeg in de wedstrijd te testen, maar de 0-1 liet niet lang op zich wachten. Na een hoekschop werd de bal opnieuw in de zestien geslingerd en doelman Bart Vriends wist het luchtduel in zijn voordeel te beslissen: 0-1.

Volendam knokte zich nog wel langszij voor eigen publiek. Milan de Haan ontving de bal met enig fortuin, maar liet doelman Nick Olij vervolgens kansloos met een overtuigende uithaal. Beide teams leken met een 1-1 stand de rust in te gaan, ware het niet dat Joshua Kitolano vlak voor rust fraai de 1-2 tegen de touwen mikte.

In de tweede helft waren de kansen relatief schaars. Volendam probeerde de achterstand nog wel van het scorebord te krijgen, maar slaagde daar niet in. Sparta liep vlak voor tijd zelfs uit naar 1-4 dankzij opnieuw Vriends en Arno Verschueren.

Scoreverloop: 0-1 (6′) B. Vriends, 1-1 (13′) M. De Haan, 1-2 (42′) J. Kitolano, 1-3 (88′) B. Vriends, 1-4 (90′) A. Verschueren