Pelle Clement

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Pelle Clement

Pelle Clement is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van RKC Waalwijk naar Sparta Rotterdam.

  • Clement speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • In Nederland kwam de middenvelder eerder uit voor Ajax, PEC Zwolle en RKC Waalwijk
  • Hij speelde in Engeland voor Championship-club Reading

Clubcarrière

Clement werd op 19 mei 1996 geboren in Amsterdam. Via Koninklijke HFC speelde hij zich in 2016 de jeugdopleiding van Ajax binnen, waar hij in 2015 zijn eerste profcontract ondertekende.

Debuut voor Ajax

Als speler van Jong Ajax maakte Clement op 8 mei 2015 zijn debuut als profvoetballer. In de Eerste Divisie-wedstrijd tegen TOP Oss (1-1) maakte hij meteen de negentig minuten vol. Zijn eerste doelpunt volgde ruim een half jaar later op 4 december in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (5-3 overwinning). In totaal speelde de middenvelder 54 officiële wedstrijden voor het tweede team van Ajax, waarin hij zes doelpunten en dertien assists liet aantekenen.

Voor de hoofdmacht van Ajax speelde Clement in totaal vier wedstrijden. Hij debuteerde op 26 oktober 2016 onder leiding van Peter Bosz in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6 overwinning). Scoren deed hij ook in de daaropvolgende bekerronde tegen SC Cambuur, dat verrassend met 2-1 te sterk bleek. Clement debuteerde namens Ajax ook in de Eredivisie tegen NEC en in de Europa League tegen het Griekse Panathinaikos.

Klik met Jaap Stam

Jaap Stam werkte als trainer van Jong Ajax samen met Clement. Dat klikte van beide kanten, waardoor de middenvelder in de zomer van 2017 besloot om de oud-international achterna te gaan door over te stappen naar het Engelse Reading. Voor de club uit het Championship debuteerde de Amsterdammer op 5 augustus 2017 in de uitwedstrijd tegen Queens Park Rangers (2-0 overwinning). In zijn debuutseizoen speelde hij 28 officiële wedstrijden namens The Royals.

In maart 2018 werd Stam ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Onder leiding van de nieuwe technische staf kreeg Clement nauwelijks nog speeltijd bij Reading, waar hij in zijn tweede contractjaar welgeteld één keer mocht opdraven in de League Cup. De oud-Ajacied koos eieren voor zijn geld en keerde terug naar Nederland om aan de slag te gaan bij PEC Zwolle, waar Stam inmiddels de scepter zwaaide. Hij debuteerde met een assist in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Bij PEC Zwolle wist Clement zijn geluk te hervinden. In totaal speelde hij 87 officiële wedstrijden voor De Blauwvingers, waarin hij vier doelpunten en elf assists liet aantekenen. Met PEC Zwolle degradeerde hij in zijn laatste seizoen uit de Eredivisie.

(Pro Shots)

Via RKC naar Sparta

Clement besloot het gedegradeerde PEC Zwolle in te ruilen voor RKC Waalwijk. In dienst van de Brabanders speelde hij 34 officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal wist te scoren. Scoren deed hij onder meer in de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Ajax (1-4 nederlaag). In Waalwijk had Clement het prima naar zijn zin, maar desalniettemin bleef de samenwerking beperkt tot één seizoen.

In de zomer van 2023 streek Clement neer bij zijn vierde club in Nederland: Sparta Rotterdam. Op 12 augustus 2023 debuteerde hij op bezoek bij PEC Zwolle (1-2 overwinning).


Interlandcarrière

Clement doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland, waaronder Jong Oranje. De stap naar het Nederlands elftal bleek daarentegen te groot.

Laatste update: 6 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie