Comeback RKC zorgt voor volgende domper Excelsior

Foto: Comeback RKC zorgt voor volgende domper Excelsior

RKC Waalwijk heeft vanmiddag tegen Excelsior de eerste overwinning van het seizoen gepakt. De eerste helft verliep nog moeizaam voor de ploeg van Joseph Oosting, maar in het tweede bedrijf kwamen de Brabanders helemaal los. Excelsior werd voor de derde keer in korte tijd op een grote nederlaag getrakteerd.

Bij Excelsior moest trainer Marinus Dijkhuizen zijn ploeg weer op de rit zien te krijgen. Verliezen van PSV en FC Twente is natuurlijk niet verrassend, maar de cijfers van 6-1 en 4-0 hakten er stevig in bij de Rotterdammers. RKC toont zich tot dusver een moeilijk te kloppen ploeg, maar wist nog geen één keer te winnen. De negatieve spiraal waar Excelsior in zit kreeg al snel een vervolg in Waalwijk. Al na een vijftal minuten maakte Marouan Azarkan een lelijke draai met de knie bij een duel. Hij kon zelfstandig het veld verlaten, maar goed zag het er zeker niet uit.

Julian Baas was zijn vervanger en dat pakte toevalligerwijs uit als een gouden wissel. Nathan Tjoe-A-On zette voor vanaf de linkerkant en de naar binnengekomen Baas rondde knap af. Het werd een open duel met kansen aan beide kanten. Bij standaardsituaties gaven beide verdedigingen niet thuis. Eerst kon Shaun Adewoye van dichtbij inkoppen na de corner van Florian Jozefzoon. Vlak voor rust kwamen de Kralingers weer op voorsprong. Baas dit keer met de assist op het hoofd van aanvoerder Redouan El Yaakoubi.

Ommekeer

RKC kwam goed de kleedkamer uit en zou het duel helemaal omdraaien. Na een snelle omschakeling kon Pelle Clement de 2-2 binnenschieten. Vervolgens was er geen houden meer aan voor Excelsior. Na een uur spelen legde Julen Lobete een lange bal terug op de inkomende Thierry Lutonda. De linksback knalde raak met een pegel in het dak van het doel. Dat het bij corners niet goed stond bij de promovendus, bewees vervolgens ook de kleine Vurnon Anita, die nota bene met het hoofd kon scoren: 4-2.

Het slotakkoord was voor Michiel Kramer, de aanvoerder die dit seizoen nog niet scoorde. Daar kwam verandering in: bij de tweede paal kan hij een voorzet van wederom Lobete binnenwerken. Zo kreeg Excelsior weer flink wat goals tegen en boekten de Brabanders de eerste zege van het seizoen.

Scoreverloop: 0-1 (15′) J.Baas, 1-1 (38′) S.Adewoye, 1-2 (43′) R.El Yaakoubi, 2-2 (50′) P.Clement, 3-2 (60′) T.Lutonda, 4-2 (80′) V.Anita, 5-2 (90+1′) M.Kramer

RKC een leuk team?

  • Vind ik zeker
  • Mwah…
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie