Pelle Clement waarschuwt: “We zijn er nog lang niet”

Foto: Pelle Clement waarschuwt: “We zijn er nog lang niet”

PEC Zwolle is momenteel bezig aan een inhaalrace van jewelste. De Zwollenaren waren de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar rijgen de overwinningen de laatste tijd aan elkaar. Althans, de ploeg van coach Dick Schreuder pakt opvallend veel punten.

Op zaterdagavond was dat niet anders, want SC Cambuur moest eraan geloven in Leeuwarden. Het werd 3-4 voor PEC en na afloop meldde Pelle Clement zich voor de camera van ESPN: “We zijn ontzettend goed bezig met z’n allen. We zitten in een flow en mogen trots zijn op de tien punten in vier wedstrijden.”

Daar voegde de middenvelder echter snel aan toe: “Maar we zijn er nog lang niet.” In de slotfase kwamen de Zwollenaren goed weg, want de scheidsrechter had best een strafschop kunnen geven voor hands van Clement… Daar zag de leidsman van af na interventie van de VAR. “Ik dacht dat het een penalty was”, aldus aanvoerder Bram van Polen. “Ik zei tegen de scheidsrechter: bij twijfel moet je altijd kijken. Je kan het altijd proberen. Gelukkig ging hij kijken.”

Wedstrijd van het seizoen

Daishawn Redan verzorgde twee assists, scoorde én maakte een doelpunt dat afgekeurd werd. “Of het de wedstrijd van het seizoen was voor mij? Zeker. Het was een heerlijke wedstrijd. We waren scherp en hebben gestreden voor elkaar.” Trainer Schreuder repte van een hectische avond: “Maar hier staat een hele blije trainer.” In de slotfase (tien minuten extra tijd!) werd het nog eventjes billenknijpen: “Als ik mezelf terugzie, denk ik misschien: doe even normaal en rustig. Maar we leven aan de kant mee met de ploeg.”

Op wedstrijden van PEC inzetten doe je bij bet365!

Knap van PEC?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet zo
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie