Feyenoord-invaller maakt indruk: “Heel goed en gretig”

Foto: Feyenoord-invaller maakt indruk: “Heel goed en gretig”

Santiago Giménez werd ook in het duel met PEC Zwolle buiten de basis gelaten door trainer Arne Slot. Ayase Ueda kreeg de voorkeur en kwam ook tot scoren, maar faalde wel vanaf de penaltystip. Dat deed invaller Giménez niet, die wel raak schoot vanaf elf meter en nog een keer scoorde. Kees Kwakman vond de Mexicaan een gretige indruk maken.

Feyenoord-spits Giménez maakt indruk tijdens invalbeurt

Giménez maakte volgens Kwakman, die de spits in tegenstelling tot Ueda wel raak zag schieten vanaf de penaltystip. “Dat is ook leuk, dat we weer eens iets positiefs over hem kunnen zeggen”, begon de analist enigszins cynisch over het optreden van de Feyenoord-spits tegen Zwolle.

Kwakman vond de Mexicaan ‘heel goed’ en ‘gretig’ invallen. “Natuurlijk hielp het mee dat hij meteen die penalty mocht nemen. Maar ook de goal die hij daarna maakte was knap. Hij had zelfs nog een assist kunnen hebben (hij gaf al een assist op de 4-0 van Lutsharel Geertruida, red.), maar Lingr miste. Hij bracht een beetje schwung in het elftal. Daardoor werd het ook een ruime uitslag.”

Kwakman vond dat zijn concurrent Ueda niet al te best begon. “Hij begon slecht. Een aantal keer maakte hij de verkeerde keuze, won hij zijn duel niet of maakte hij technische fouten. Hij gebruikt wel z’n lichaam om aanspeelbaar te zijn, maar de techniek spat er nog niet vanaf.” De analist zag gaandeweg de wedstrijd wel verbetering. “In de tweede helft liet hij ook een aantal goede dingen zien. Dat hij die penalty miste, dat kan gebeuren, maar hoe hij ‘m versierde was wel sterk. Hij gebruikte goed zijn lichaam en kreeg een terechte penalty.”

Moet Giménez de volgende wedstrijd gewoon weer in de basis staan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Ueda moet zijn basisplaats houden
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie