Lidberg bezorgt Utrecht welkome zege

FC Utrecht heeft zondagavond goede zaken gedaan. De Domstedelingen boekten een 1-2 overwinning bij Sparta Rotterdam en houden daarmee uitzicht op de brede middenmoot van de Eredivisie.

Domstedelingen winnen bij Sparta

Rotterdam was zaterdag al het decor van de stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord, maar zondag mocht de stad opnieuw een Eredivisie-wedstrijd huisvesten. Op Het Kasteel kon er al snel worden gejuicht. Mats Seuntjens schoot na een vlotte combinatie de bal voorbij doelman Nick Olij.

Sparta herstelde zich gaandeweg de eerste helft van de snelle tegenvaller. Na een klein half uur spelen dacht Tobias Lauritsen de gelijkmaker op te eisen, maar doelman Vasilias Barkas en de paal wisten de 1-1 te voorkomen. Diezelfde Barkas hield Lauritsen later nogmaals van scoren af en herhaalde dat kunstje ten koste van Said Bakari.

Op slag van rust maakte Sparta alsnog de verdiende gelijkmaker. Barkas had ditmaal geen reactie in petto op de uithaal van Camiel Neghli, die de bal in de korte hoek schoot na goed voorbereidend werk van de boomlange Lauritsen.

Scrimmage levert 1-2 op

In de eerste tien minuten na rust gebeurde er het nodige aan weerszijden. In de 54ste minuut zorgde een scrimmage voor de 1-2 van Isac Lidberg, die een knappe redding van Olij alsnog teniet deed door de rebound te verzilveren. Een minuut eerder schoot Charles-Andreas Brym namens Sparta nog voorlangs.

Sparta kreeg de mogelijkheden om er alsnog een punt uit te slepen. Bakari was er het dichtst bij, maar zijn schot raakte de paal.

Scoreverloop: 0-1 (5′) M. Seuntjens, 1-1 (43′) C. Neghli, 1-2 (54′) I. Lidberg

Blijft FC Utrecht rechtstreeks in de Eredivisie?