Mats Seuntjens

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Mats Seuntjens

Mats Seuntjens is een Nederlandse middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan. In januari 2024 verruilde hij FC Utrecht voor RKC Waalwijk.

  • Seuntjens speelt momenteel voor RKC Waalwijk
  • De middenvelder liet in 2024 zijn contract met FC Utrecht ontbinden
  • Eerder kwam hij uit voor NAC Breda, AZ, Gençlerbirligi en Fortuna Sittard
  • Ook zijn tweelingbroer Ralf Seuntjens is profvoetballer

Clubcarrière

Seuntjens werd op 17 april 1992 geboren in Breda. Hij is een tweelingbroer van Stijn. Een bijzonder detail: zijn broers Jesper en Ralf Seuntjens (ook profvoetballer) werden exact drie jaar eerder geboren. Naast de beide tweelingen telt het gezin nog een andere broer: Niels.

Debuut voor NAC

De voetbalcarrière van Seuntjens ging van start bij amateurclub BSV Boeimeer. In 2010 werd de Brabander opgenomen in de jeugdopleiding van NAC Breda, waar hij het gehele traject wist te doorlopen. Zijn debuut voor de hoofdmacht maakte hij op 28 januari 2012 in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-1). Het betrof ook meteen zijn enige wedstrijd in de A-selectie van het seizoen 2011-2012.

Door een gebroken middenvoetsbeentje moest Seuntjens de start van het seizoen 2012-2013 missen. Na zijn comeback groeide de middenvelder annex aanvaller langzaamaan uit tot een vaste waarde. Met één doelpunt en twee assists bleef zijn bijdrage in de Eredivisie beperkt, maar hij leverde daarmee wel een bijdrage aan de 4-0 overwinning van NAC Breda op aartsrivaal Willem II. Seuntjens maakte in deze burenruzie zijn eerste doelpunt als prof en tekende eveneens voor een assist.

Seuntjens groeide in de daaropvolgende seizoenen uit tot een belangrijke waarde bij NAC Breda. In het seizoen 2014-2015 degradeerde de club uit de Eredivisie, waardoor hij in zijn laatste contractjaar genoegen moest nemen met een verblijf op het tweede niveau van Nederland. Een snelle terugkeer in de Eredivisie bleef uit door de finale van de play-offs om promotie/degradatie te verliezen van uitgerekend Willem II. Na 130 officiële wedstrijden, 24 doelpunten en 28 assists kwam zijn NAC-periode ten einde.

Transfervrij naar AZ

In de zomer van 2016 vertrok Seuntjens transfervrij bij NAC Breda. Hij maakte de overstap naar AZ, waar hij op 28 augustus 2016 debuteerde in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC. In zijn debuutseizoen speelde hij 35 officiële wedstrijden voor de Alkmaarse formatie. AZ verloor dat seizoen de bekerfinale van Vitesse (0-2) en ging in de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal eveneens ten onder door toedoen van FC Utrecht (na strafschoppen).

Seuntjens bleef in zijn eerste AZ-seizoen steken op nul doelpunten en assists. Pas op 19 november 2017 maakte hij zijn eerste treffer in Alkmaarse dienst en dat leverde hem tegen Roda JC Kerkrade (1-0) meteen de status van matchwinner op. Met drie doelpunten en zes assists beleefde hij een acceptabel tweede seizoen. Teamgenoten Wout Weghorst en Alireza Jahanbaksh vertrokken in 2018, waardoor er in het seizoen 2018-2019 meer druk op zijn schouders kwam te liggen. Zijn aandeel steeg naar acht doelpunten en zeven assists.

Turks avontuur

Na drie seizoenen (110 wedstrijden, elf doelpunten) vertrok Seuntjens bij AZ. De Bredenaar accepteerde een aanbieding van het Turkse Genclirbirligi, maar dat werd geen succes. Hij werd er geen onbetwiste basisspeler en bleef steken op twee schamele assists in twintig gespeelde wedstrijden. Om die reden koos Seuntjens al na één seizoen voor een terugkeer naar Nederland.

(Pro Shots)

Worsteling bij Fortuna Sittard

Seuntjens debuteerde op 12 september 2020 in de met 2-0 verloren uitwedstrijd in het shirt van zijn nieuwe club: Fortuna Sittard. Het seizoen begon dramatisch voor de Limburgers, maar gaandeweg verbeterden de prestaties en dat leverde een fraaie tiende plaats op. Zelf sloot Seuntjens zijn eerste seizoen namens Fortuna af met zes doelpunten en zes assists.

In het seizoen 2021-2022 mocht Seuntjens regelmatig de aanvoerdersband dragen bij Fortuna Sittard. Met tien doelpunten en vijf asists had hij als aanvaller een belangrijk aandeel in het veiligstellen van de Eredivisie-status. In de zomer van 2022 verslechterde de relatie met de Limburgse club echter, mede door de komst van spits Burak Yilmaz en de Spaanse trainer Julio Velázquez. In december 2022 liet Seuntjens zijn contract ontbinden.

Smaakmaker in Waalwijk

Seuntjens kon rekenen op de interesse van verschillende clubs. SC Cambuur was serieus in de markt, maar uiteindelijk gaf hij zijn jawoord aan RKC Waalwijk. Hij debuteerde op 7 januari 2023 in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. In het weerzien met de Friezen viel Seuntjens op door drie assists voor zijn rekening te nemen, waardoor een 1-4 zege werd behaald. Hij sloot het seizoen af met vier doelpunten en acht assists in RKC-shirt.

(Pro Shots)

Half jaar FC Utrecht

Seuntjens maakte in de zomer van 2023 de overstap naar FC Utrecht. De middenvelder maakte op bezoek bij PSV (2-0 nederlaag) zijn debuut voor de Domstedelingen, waarvoor hij in november tegen Sparta Rotterdam (1-2 overwinning) zijn eerste en enige doelpunt maakte. De samenwerking bleef beperkt tot een half jaar en zestien officiële wedstrijden. In januari 2024 werd zijn contract met FC Utrecht alweer ontbonden, waarna hij terugkeerde bij RKC.

Rentree bij RKC

Op 21 januari 2024 maakte Seuntjens zijn rentree voor RKC, dat met 4-1 verloor van Ajax.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie