Zespuntenwedstrijd in Kralingen levert geen winnaar op

Foto: Zespuntenwedstrijd in Kralingen levert geen winnaar op

In de strijd om lijfsbehoud hebben Excelsior en RKC Waalwijk elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Een fraai doelpunt van Mats Seuntjens zorgde voor evenwicht in Kralingen: 1-1.

Excelsior en RKC in evenwicht

De wedstrijd tussen Excelsior en RKC stond onder hoogspanning. Beide clubs begonnen de avond op 21 punten, maar op basis van doelsaldo stonden de Kralingers op een ‘veilige’ vijftiende plaats en de Waalwijkers op een play-offplaats voor promotie/degradatie. De eventuele winnaar van dit onderlinge duel zou daardoor gegarandeerd boven de rode streep staan na deze Eredivisie-speelronde.

Excelsior en RKC noteerden in de beginfase allebei een zeer behoorlijke mogelijkheid. Derensili Sanches Fernandes zorgde voor het eerste gevaar in Rotterdam, maar na het omspelen van doelman Etienne Vaessen stuitte hij op verdediger Shawn Adewoye. Aan de andere kant wist Excelsior-doelman Stijn van Gassel met een uiterste ingreep David Min van scoren af te houden.

In de 28ste minuut gaf het scorebord dan toch een nieuwe stand aan. De door PSV begeerde Couhaib Driouech liet zich gelden met een afgemeten voorzet op Siebe Horemans, die de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong kopte. Excelsior dacht gedurende de wedstrijd uit te lopen naar 2-0. Lance Duijvesteijn claimde een strafschop na een valpartij binnen de zestien meter, maar de VAR constateerde uiteindelijk een reglementaire tackle op de bal.

Invaller Seuntjens slaat fantastisch toe

Na ruim een uur spelen besloot RKC-trainer Henk Fraser om zijn sterspeler te laten invallen: Mats Seuntjens. De deze winter teruggekeerde middenvelder deed zichzelf én de club een dienst door op schitterende wijze de 1-1 tegen de touwen te kegelen. Zijn treffer bezorgde de Waalwijkers een waardevol punt in Rotterdam, al blijven de degradatiezorgen voor beide clubs groot.

Scoreverloop: 1-0 (28′) S. Horemans, 1-1 (76′) M. Seuntjens

Wie gaat het redden?

  • Excelsior
  • RKC Waalwijk
  • Beide clubs
  • Geen van deze clubs
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie