FC Utrecht overweegt winterse transferversterking

Foto: FC Utrecht overweegt winterse transferversterking

FC Utrecht bevindt zich nog altijd aan de onderkant van de Eredivisie. Na de komst van trainer Ron Jans heerst er wel voorzichtige optimisme, maar de oefenmeester ziet de duidelijk pijnpunten binnen zijn elftal. De Domstedelingen gaan zich hoogstwaarschijnlijk mengen op de winterse transfermarkt, waarbij een nieuwe spits de voornaamste prioriteit lijkt.

Valkuil voor FC Utrecht

Utrecht toonde zich afgelopen zomer zeer bedrijvig over de transfermarkt, maar rondom de samenstelling van de selectie zijn de nodige vraagtekens. Jans vertelt tegenover Voetbal International dat er teveel goede, gelijkwaardige spelers bij Utrecht zijn. “Dat is de kracht maar tegelijkertijd ook de valkuil. Op een gegeven moment wordt het voor spelers ook heel lastig: dan sta ik er naast en dan moet ik er weer in. Er is ook een aantal dat te goed is om zo weinig speelminuten te krijgen. Dat is voor spelers nog lastiger dan voor ons.”

Erfenis Douvikas

Jans zegt nog niet direct vooruit te willen kijken naar de aankomende transferperiode. “Ik wil niet half november al praten over de winterstop. We moeten zien dat we weg zijn bij die onderste drie en aansluiting vinden bij de middenmoot.” Een nieuwe spits lijkt Utrecht in ieder geval nog wel te kunnen gebruiken, gezien Isac Lidberg niet de erfenis van Tasos Douvikas kan dragen en maar niet tot scoren komt. Ook Mats Seuntjes, die niet een echte spits is, moet onder Jans genoegen nemen met een reserverol. Daarnaast is Anthony Descotte nog geblesseerd.

De oefenmeester wil nog niet zeggen of er daadwerkelijk nog wat gaat bijkomen. “Dat is nog niet aan de orde. De blessure van Anthony gaat tijd nemen. De medici geven altijd een tijdspanne aan. Dan moet je niet denken aan de winterstop, maar minimaal twee maanden later. Dat zou aanleiding kunnen zijn om met z’n allen te besluiten dat er een spits bij moet komen.”

Moet Utrecht een nieuwe spits halen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie