Kenzo Goudmijn

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Kenzo Goudmijn

Kenzo Goudmijn is een Nederlandse middenvelder. Momenteel is hij door AZ uitgeleend aan Excelsior.

  • Goudmijn speelt momenteel voor Excelsior
  • De middenvelder is gehuurd van AZ
  • Eerder werd hij uitgeleend aan Sparta Rotterdam
  • Zijn vader Kenneth Goudmijn was ook profvoetballer

Clubcarrière Kenzo Goudmijn

Kenzo Goudmijn werd op 18 december 2001 geboren in Hoorn. Hij is een zoon van Kenneth Goudmijn, die ook een verleden heeft als profvoetballer. Zijn eigen voetbalcarrière ging van start bij amateurclub VV Reiger Boys uit Heerhugowaard. De rechtsbenige middenvelder speelde zich hier in de kijker bij AZ, dat hem in 2012 aan de jeugdopleiding toevoegde.

Debuut voor AZ

Goudmijn maakte op 16 maart 2018 zijn debuut als profvoetballer. In de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC (4-1) verscheen de middenvelder na 82 minuten binnen de lijnen voor Matthijs Hardijk. Amper een maand later, op 13 april, verscheen zijn naam voor het eerst op het scoreformulier in het treffen met MVV Maastricht (3-1).

Op zeventienjarige leeftijd maakte Goudmijn zijn debuut in AZ 1. Op 16 mei 2019 mocht hij aantreden in de afsluitende Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior (4-2 nederlaag). Pas in maart 2020 verdubbelde hij dat aantal door vlak voor tijd in te vallen tegen ADO Den Haag (4-0 zege). Zijn perspectief veranderde niet in het seizoen 2020-2021, waardoor hij vooral deel bleef uitmaken van Jong AZ.

Verhuurd aan Sparta en Excelsior

In de zomer van 2021 maakte Goudmijn op huurbasis de overstap naar Sparta Rotterdam. Zijn debuut voor De Kasteelheren maakte de rechtspoot op 15 augustus in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (4-0 nederlaag). Tijdens een bekerduel met de amateurs van GVVV (0-2 zege) mocht hij voor het eerst in de basis starten, maar zijn perspectief veranderde niet in de eerste seizoenshelft. In januari 2022 liet AZ de huurconstructie ontbinden.

Goudmijn bleef ondanks zijn vertrek bij Sparta actief in Rotterdam. Hij werd meteen weer uitgeleend aan Excelsior, dat in de Keuken Kampioen Divisie actief was. Op 14 januari 2022 maakte de middenvelder zijn debuut in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Hij pikte zijn eerste doelpunt voor de Kralingers mee in de uitwedstrijd tegen FC Volendam, dat met 2-5 klop kreeg. Aan het einde van het seizoen promoveerde Excelsior na een krankzinnig tweeluik tegen ADO Den Haag.

AZ besloot Goudmijn in het seizoen 2022-2023 opnieuw onder te brengen bij Excelsior. De Rotterdammers schoten voortreffelijk uit de startblokken met overwinningen op SC Cambuur (0-2) en Vitesse (3-1). In de tweede speelronde maakte de huurling zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Scoren deed hij dat seizoen eveneens in de stadsderby tegen Feyenoord, dat in De Kuip wel duidelijk de baas bleef (5-1). Goudmijn verdiende met zijn prestaties een nieuwe kans in Alkmaar.

Kenzo Goudmijn (Excelsior)
In actie voor Excelsior (Pro Shots)

Opnieuw naar Excelsior

Tussen augustus en december 2023 speelde Goudmijn in totaal veertien wedstrijden voor AZ, waaronder vijf in Europees verband. Dat bleek niet voldoende om de technische staf, inclusief zijn vader, te overtuigen. Om die reden besloot de club om hem in januari 2024 opnieuw te verhuren aan Excelsior. Mede dankzij Goudmijn overleefden de Kralingers de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie, maar de finaleronde tegen NAC Breda bleek alsnog fataal.

Laatste update: 11 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie