Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend

Foto: Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend

Safouane Karim is dinsdag bedreigd en racistisch bejegend. De aanvaller van FC Volendam liet zich vrijdagavond van zijn slechtste kant zien door zich verbaal flink te misdragen richting Excelsior-speler Kenzo Goudmijn. Vervolgens kwamen er excuses, die ook werden geaccepteerd. Dat weerhield een anonieme zenden echter niet om de speler een heftige brief te sturen.

Safouane Karim (FC Volendam) heeft een anonieme brief ontvangen waarin hij wordt bedreigd en racistisch bejegend

Dit meldde De Telegraaf dinsdag. Volendam heeft de brief, zonder afzender, dinsdagochtend ontvangen. De brief, bedoeld voor Karim, werd bezorgd met de aanhef ‘Hé kutmarokkaan’. De ochtendkracht heeft een kopie van de brief in het bezit, waarin ook nog staat: ‘Rot op in Nederland met al je landgenoten.’ De speler wordt daarnaast ook bedreigd. ‘Dus maak maar dat je wegkomt kutmarokkaan, want jij voetbalt niet meer, hoor.’

Onderzoek politie

De politie adviseerde Karim om aangifte te doen. Volendam is geschrokken van de brief. “De inhoud van de brief gaat alle perken te buiten en daarover spreekt de club zijn afschuw uit”, laat de club weten. De lokale politie doet onderzoek naar de herkomst van de brief. De zaak wordt ‘uiterst serieus’ genomen, valt er onder meer te lezen.

Na afloop van de 4-0 vernedering door Excelsior liepen de gemoederen hoog op bij Karim, die tegenstander Goudmijn uitschold en uitdaagde. Het leverde de Volendam-aanvaller zijn tweede gele kaart op. Doordat ploeggenoten van Goudmijn het voor hem opnamen mondde het uit in een opstootje. Later bood Karim zijn excuses aan bij de middenvelder en liet hij weten hulp te zoeken bij een sportpsycholoog.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie