Europa-gangers lopen polonaise ook in Eredivisie | SN Team van de Week 2

Foto: Europa-gangers lopen polonaise ook in Eredivisie | SN Team van de Week 2

PSV, AZ en FC Twente lopen niet alleen de (coëfficiënten)polonaise in Europa, de clubs zijn ook uitstekend van start gegaan in de Eredivisie. Dat zien we ook terug in het SoccerNews Team van de Week 2. Landskampioen Feyenoord faalt, maar clubs als sc Heerenveen, Excelsior, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard openen sterk. Zij leveren dan ook allemaal spelers aan het SN Team van de Week 2. Sparta levert met Charles-Andreas Brym zelfs de SoccerNews Sterspeler van de Week 2.

SN Team van de Week 2: PSV, AZ en FC Twente lopen achter sterspeler Brym de polonaise

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Want ook als je ziet hoe je teamgenoten een overwinning uit handen geven in de Rotterdamse derby kan je uitverkoren worden met die bijzondere ereprijs. Brym mag zich troosten, net als Mohammed Kudus. De Ajax-middenvelder speelde ook met 2-2 gelijk (tegen Excelsior), maar kan straks in Amsterdam de deur dichtslaan met een laatste uitverkiezing in het SN Team van de Week.

Wat opvalt is dat de spelers het bij PSV, AZ en FC Twente zo goed doen. Er wordt altijd geklaagd dat het drukke Europese seizoen weerslag heeft op de spelers. Nou in het begin van de competitie niet. Die clubs zitten al lekker in het ritme en rollen hun tegenstanders op. Die spelers zitten lekker in hun vel omdat ze weer regelmatig de wei in mogen om te ballen. Misschien moet Ajax toch maar weer met de KNVB bellen om volgend weekend alsnog te gaan spelen in speelronde 3. Dan maken de Ajacieden in ieder geval weer kans op een selectie in het SN Team van de Week. Het team dat deze week uit veel bijzondere spelers bestaat.

Doelman: Andries Noppert (sc Heerenveen)

Andries Noppert had eigenlijk al bij een grote club in binnen- of buitenland moeten keepen, maar staat nog steeds onder de lat bij sc Heerenveen. De Oranje-doelman werd eerst genoemd bij Ajax en wordt nu plotseling in verband gebracht met Feyenoord vanwege de blessure van Justin Bijlow. Noppert wacht geduldig af en keept net zo prima in Friesland. Deze keer keepte hij uitstekend in Utrecht. Tegen de plaatselijke FC ging Heerenveen er met een zege van 2-0 vandoor. Mede door de goed spelende en scorende Osame Sahraoui, die de schifting net niet haalde. Noppert is wel uitverkoren en dat mag ook wel. Met 5 reddingen en de nul doe je het perfect. De toren van Joure is betrouwbaar en rustig. Wie haalt hem nog voor het sluiten van de transfermarkt op?

Verdediger: Siebe Horemans (Excelsior)

Excelsior pakte wonder boven wonder een punt thuis tegen Ajax. Natuurlijk stonden de Kralingers zelfs op voorsprong, maar het was te danken aan de aanvallend falende Amsterdammers dat Excelsior een punt mocht bijschrijven. En ook een klein beetje dankzij Siebe Horemans. De Belgische verdediger maakte de belangrijke 1-1 vlak voor rust en was ook verdedigend erg belangrijk. Zo bracht hij 3 keer redding en onderschepte 4 ballen. Ook won hij bijna al zijn duels.

Verdediger: Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)

Die statistieken gaan ook altijd op voor Pawel Bochniewicz. De Poolse aanvoerder van sc Heerenveen leidde zijn ploeg weer soeverein. Heerenveen hield in Utrecht knap de nul en Bochniewicz blonk achterin uit. Hij geeft net als Noppert in het doel veel rust aan zijn elftal en is met zijn passing uiterst nauwkeurig (94 procent). Bochniewicz had vorig seizoen al een abonnementje op het SN Team van de week en opent dat dit seizoen ook weer.

Verdediger: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Bas Kuipers is voor het eerst geselecteerd voor het SN Team van de Week, maar deze keer konden we ook niet om hem heen. De linksback van Go Ahead Eagles speelde geweldig tegen FC Volendam (4-1). Hij zette zijn Go Ahead op het juiste spoor met de 1-0, 96 procent van zijn passes kwamen aan en hij won bijna al zijn duels. Alleen zijn tackles kunnen nog ietsje beter. Toch was het meer dan voldoende om onder meer Jetro Willems (Heracles Almelo) achter zich te laten.

Middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

Sem Steijn kwam weer terug van een pijntje en met Steijn is FC Twente een stuk gevaarlijker. Dat ondervond ook PEC Zwolle. De Zwollenaren dachten in de Overijsselse derby een punt mee naar huis te nemen, totdat Steijn toesloeg. Niet alleen door zijn goal won Twente uiteindelijk met 3-1, nee, Steijn was op veel vlakken de beste op het veld. Hij voerde de meeste succesvolle dribbels uit (3 van 4), kreeg de meeste overtredingen mee (4) en won de meeste duels (8). De zoon van Maurice doet het geweldig in Enschede. Zoekt Ajax niet nog een middenvelder?

Middenvelder: Mohammed Kudus (Ajax)

Want die andere middenvelder, Mohammed Kudus, is erg dicht bij de Ajax-uitgang. Hij is er nog net niet doorheen en dat is waarom Maurice Steijn hem nog gewoon op blijft stellen. In het 2-2 gelijkspel tegen Excelsior was Kudus veruit de beste man op het veld. En we selecteren niet alleen spelers die met hun club winnen, nee we kijken het per speler. Kudus creëerde 3 kansen (het meeste van iedereen) en voerde de meeste dribbels uit (5). Bovendien was de Ghanees goed voor een assist. Nog meer clubs zullen voor hem in de rij staan, maar wie hapt er nog op tijd toe?

SoccerNews Team van de Week 2.

Middenvelder Michal Sadilek (FC Twente)

Op het middenveld treffen we nog een andere FC Twente-speler aan: Michal Sadilek. De 24-jarige Tsjech is altijd een hele betrouwbare speler en zit regelmatig in de (voor)selectie van het SN Team van de Week. Deze keer scoorde hij weer in de 3-1 overwinning op PEC Zwolle. Sadilek is normaal gesproken ook erg goed in de passing, maar wat dat betreft vinden wij dat hij met 83 procent passnauwkeurigheid een beetje tegenviel. Met 11 teruggewonnen ballen, en 6 van 8 gewonnen duels deed hij het verdedigend wel weer erg sterk. En we kijken natuurlijk altijd ietsje verder dan de stats, vandaar Michal Sadilek.

Middenvelder: Loreinz Rosier (Fortuna Sittard)

Met Loreinz Rosier hebben we nog een hele onbekende speler binnengehaald in het SN Team van de Week. De 25-jarige Franse middenvelder kwam transfervrij van het Portugese Estoril Praia overvliegen naar Sittard. Bij Fortuna doet de speler, die verder overal in reserve-elftallen speelde (Guimarães B, FC Sochaux B, Paris FC B). Zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie leverde Fortuna Sittard gelijk de drie punten op. Fortuna won thuis met 2-1 van Almere City en Rosier maakte de 2-0 met een heerlijke kopbal.

Aanvaller en SN Sterspeler van de Week 2: Charles-Andreas Brym (Sparta Rotterdam)

Dan zijn we aangekomen bij de SoccerNews Sterspeler van de Week 2. Hier hebben we geen tromgeroffel voor nodig want dat is natuurlijk Charles-Andreas Brym. De Spartaan werd vorige zomer gekocht van FC Eindhoven, maar mocht daar blijven op huurbasis. Na een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zit hij nu ook in de Eredivisie regelmatig op de brommer. De razendsnelle aanvaller was even uit het oog van Feyenoorder Thomas Beelen geraakt en sloeg gelijk genadeloos toe: 1-0. In de tweede helft was Brym het eindpunt van een supersnelle Sparta-counter. De 25-jarige spits mocht twee keer met de lepel roeren en het publiek op Het Kasteel werd gek. Nadat hij gewisseld werd werd Brym zelf ook gek, maar dan van frustratie. Zijn team gaf de door hem opgebouwde voorsprong weg en moest genoegen nemen met een punt (2-2). Hier Brym, een meer dan troostprijs deze uitverkiezing.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

Zo zal Luuk de Jong het niet zien, want zijn PSV blijft maar winnen en is nu al gebombardeerd tot topfavoriet voor de landstitel. Met trainer Peter Bosz is er nieuw elan binnengekomen en een totaal andere speelstijl. De ervaren De Jong bevalt het allemaal erg goed. De spits heeft allemaal jonkies om zich heen, maar is zelf diegene die uitblinkt en als aanvoerder PSV naar grote hoogte stuwt. Bij Vitesse (1-3) had PSV het een helft erg moeilijk, maar in de rust hebben Bosz en De Jong even verteld hoe het moest. De routinier zorgde daarna zelf voor de ommekeer met een assist en een benutte penalty. PSV is favoriet voor de titel en De Jong voor de topscorerstitel. Ga maar lekker scoren in het SN Team van de Week.

Aanvaller: Vangelis Pavlidis (AZ)

Dat mag ook Vangelis Pavlidis gaan doen. De AZ-spits lijkt steeds meer doelpunten te gaan maken en gaat gewoon door met waar hij vorig seizoen gebleven was. De Griekse aanvaller blonk uit in de Alkmaarse zege bij RKC Waalwijk (1-3). Pavlidis maakte twee goals en dat zouden gelijk afscheidsgoals zijn geweest. AZ is namelijk hot op de transfermarkt en ook Pavlidis zou een transfer kunnen maken. AS Roma zou interesse hebben en dus zou dit weleens de laatste Eredivisie-wedstrijd van de Griek geweest kunnen zijn. Gelukkig krijgt hij nog een afscheidsduel in het shirt van het SN Team van de Week 2.

Zie jij ook een verband tussen de Europa-gangers en de prestaties in de Eredivisie?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie