‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’

Foto: ‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’

Ajax heeft afgelopen zomer twee spelers gehaald die niet zijn gescout. Naar verluidt is een van hen Benjamin Tahirovic, de middenvelder die overkwam van AS Roma.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Benjamin Tahirovic en een andere Ajax-aankoop zijn niet gescout voordat ze naar Amsterdam kwamen

Om de vorige transferzomer van Ajax was veel te doen. Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde een karrevracht aan nieuwe spelers, ruim een maand geleden werd duidelijk dat er stevige sommen werden betaald voor voetballers die geen goede beoordelingen van de scouting kregen. Follow the Money onderschrijft dat verhaal, en komt nu met een grotere onthulling. Uit onderzoek blijkt dat er twee spelers naar de Johan Cruijff Arena kwamen die helemaal niet zijn gescout.

Directie en rvc gingen toch akkoord met Mislintat-transfers

Ajax betaalde 7,5 miljoen euro voor Tahirovic, iets dat binnen de club als grote verrassing kwam. “De scouts van Ajax moeten de aankoop uit de media vernemen”, schrijft FTM. “Met hen is niet overlegd. Er zijn ook helemaal geen scoutingsrapporten over Tahirovic. Toch gaan de directie en de rvc akkoord.” Naast Tahirovic is er volgens de berichtgeving nog een aankoop die niet is gescout, maar diens naam wordt niet genoemd.

Bij alle aankopen wordt er kritisch gekeken naar de rol van Jan van Halst, die hoofdverantwoordelijk was voor het toezicht op transfers en Mislintat goedkeuring moest geven voor het afronden van transfers. “Van Halst tikt die deals af: opmerkelijk, aangezien alle spelers negatieve scoutingsadviezen kregen. Follow the Money beschikt over het eindoordeel van alle scoutingsrapporten van Mislintats aankopen: geen van de twaalf spelers had een positieve aanbeveling. Twee spelers werden in alle rapporten te licht bevonden.”

Schrikbarend?

  • Ja, echt bizar
  • Het verbaast me niets
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie