‘Vloek’ op cruciale positie bij Bayern München

Foto: ‘Vloek’ op cruciale positie bij Bayern München

Volgens trainer Thomas Tuchel lijkt het er sterk op dat er momenteel een soort vloek rust in de verdediging bij Bayern München. De een na de andere centrale verdediger moet geblesseerd afhaken bij Der Rekordmeister. Matthijs de Ligt heeft tot nu toe veel blessureleed gekend en de andere verdedigers liggen er ook om de haverklap uit. In de wedstrijd tegen Union Berlin moest Dayot Upamecano het veld verlaten met een pijntje. Door de afwezigheid van Min-jae Kim wordt de spoeling nu wel erg dun.

Centrale verdedigers bij Bayern München vallen om

Bayern München nam het woensdagavond op tegen Union Berlin. Deze wedstrijd moest nog worden ingehaald. Door hevige sneeuwval rondom München kon de wedstrijd in december niet doorgaan, dus moest het nog worden gespeeld. FC Hollywood wist met een magere 1-0 te winnen door een treffer van linksachter Raphaël Guirreiro. Net na de rust moest Dayot Upamecano het veld dus geblesseerd verlaten. Eric Dier kwam binnen het veld als vervanger voor de Frans-international.

Na de wedstrijd reageerde Tuchel tijdens de persconferentie over de vele blessures in de achterhoede. “Het lijkt wel alsof er een vloek op rust. Dit is natuurlijk heel erg zuur voor Upa persoonlijk, maar ook voor ons. Hij is in zijn huidige vorm vrijwel onvervangbaar. Hij verkeert al weken in absolute topvorm. Zijn ambitie, drive en fysieke kracht zijn geweldig. Dit zal een kwestie van weken worden, niet van dagen. Daarom doet ons dit veel pijn.”

Dier komt op juiste moment binnen

Doordat Min-jae Kim momenteel nog bij de Azië Cup is heeft Tuchel eigenlijk nog maar twee centrale verdedigers in zijn selectie. Matthijs de Ligt en nieuwkomer Eric Dier zijn nog over. De Engelsman werd gehaald voor op de bank, maar hij lijkt in de komende weken veel speeltijd te krijgen.

Rust er een ‘vloek’ op deze positie?

  • Daar lijkt het dit seizoen wel op
  • Dit is gewoon pech
  • Doen ze niet iets verkeerd in de training daar?
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie