Bayern tussen hoop en vrees over Kane

Foto: Bayern tussen hoop en vrees over Kane

Bayern München heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Bundesliga-wedstrijd tegen SV Darmstadt 98 (2-5), maar moet desondanks vrezen voor slecht nieuws. Harry Kane kwam ongelukkig in botsing met de paal en viel daardoor geblesseerd uit.

Bayern-spits Kane valt uit na botsing met paal

Bij een 1-4 stand raakte Jamal Musiala de lat, waarna de bal in kansrijke positie viel voor Kane. De Engelsman probeerde de rebound tevergeefs binnen te lopen, maar botste wel met de paal en bleef vervolgens met zijn linkervoet in het zijnet haken. De goalgetter van Bayern verdraaide daarbij zijn enkel.

Na afloop had Bayern-trainer Thomas Tuchel nog geen duidelijkheid over de ernst van de blessure. “Harry heeft zijn enkel verdraaid en heeft er sinds zijn wissel ijs op gehouden. Meer nieuws hebben we op dit moment niet. We moeten het afwachten en hopen dat het niets ernstigs is.”

Bundesliga-record lonkt

Kane maakte tegen Darmstadt alweer zijn 31ste Bundesliga-treffer van het seizoen. Hij is daardoor nog tien doelpunten verwijderd van het record van Robert Lewandowski. De spits hoopt de laatste acht wedstrijden een gooi te doen naar dit record, maar is hierbij afhankelijk van het herstel van zijn enkel.

Bayern München speelt pas over twee weken weer. Kane is opgeroepen voor de oefeninterlands van Engeland tegen Brazilië en België, maar het is twijfelachtig of hij hierbij inzetbaar is.

Gaat Kane het record van Lewandowski verbreken?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie