Brouwers ‘stoorde zich enorm’ aan gedrag Ajax-spelers na laatste fluitsignaal

Foto: Brouwers ‘stoorde zich enorm’ aan gedrag Ajax-spelers na laatste fluitsignaal

Luuk Brouwers kwam zondagmiddag tijdens Ajax – sc Heerenveen tot scoren (de 2-1), maar kon niet voorkomen dat het uiteindelijk toch 4-1 werd voor de Amsterdammers. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting en blijdschap voelbaar.

‘Ze zijn Ajax toch? Dat zeggen ze toch?’

“Ze lopen van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen… Ja, dat stoort me enorm”, vertelt een bloedchagrijnige Brouwers, voor de camera bij ESPN. “Waarom me dat stoort? Ze zijn Ajax toch? Dat zeggen ze toch? Het is een bepaalde realistische blik op de wedstrijd. Als je terugkijkt op de wedstrijd, vind ik dat niet terecht. Nee, dit is echt enorm geflatteerd. Dat heeft iedereen denk ik wel gezien.

In de laatste zes minuten maakte Chuba Akpom nog de 3-1 en 4-1. “Op het laatst vallen we gewoon uit elkaar. We gaan dingen doen die we niet hebben afgesproken. Er ontstaan ruimtes. We laten de verdediging stikken.” Dat terwijl er meer in had gezeten, denkt Brouwers. “We zeiden in de rust: ‘Er liggen bizar veel ruimtes om te voetballen. We hebben de kwaliteiten.”

Doodzonde

Hij noemt het ‘doodzonde’, ook omdat Heerenveen in zijn ogen tactisch de betere was. “Op een gegeven moment gingen ze met een dubbele controleur spelen (Silvano Vos viel in voor Kenneth Taylor, red.), daardoor kwam Sahraoui wat minder vrij. Maar dat losten wij goed op met onze twee zessen, daar voetbalden we continu onderuit.”

Eens met Brouwers?

  • Ja
  • Nee
1243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie