Perez wijt Ajax-goals aan ‘slechte wissel’

Foto: Perez wijt Ajax-goals aan ‘slechte wissel’

Ajax werd zondag bij tijd en wijle aan het wankelen gebracht door sc Heerenveen, maar liep in de slotfase uit naar een 4-1 overwinning. Kenneth Perez wijt dat vooral aan het wisselbeleid van Kees van Wonderen.

ESPN-analist laakt Van Wonderen

In Amsterdam besloot Van Wonderen om Luuk Brouwers en Simon Olsson naar de kant te halen. Espen van Ee en Charlie Webster werden ingebracht, maar in de fase daarna ging het mis. “Ik vond het zo’n slechte wissel van Kees van Wonderen”, reageert Perez in Dit was het Weekend. “Hij wisselde de twee spelers die er eigenlijk voor zorgden dat het middenveld in handen was van Heerenveen. Daardoor had Heerenveen de controle over de wedstrijd.”

“Toen hij die allebei eruit haalde, werd het een heel open wedstrijd”, constateerde Perez in het programma van ESPN. De Amsterdammers profiteerden optimaal door uit te lopen naar 4-1. “Dan heeft Ajax gewoon meer kwaliteit dan Heerenveen. Ik vond het een heel gekke wissel van Van Wonderen, want die twee spelers kunnen echt wel negentig minuten spelen.”

Wel complimenten voor Heerenveen

Perez vond Heerenveen tot aan de 3-1 behoorlijk spelen. “Ajax viel heel ver terug in de tweede helft. In negentig procent van de tweede helft zette Heerenveen Ajax tegen de muur, door iets meer druk te zetten naar voren en meer door te stappen. Ajax vond daar geen oplossing voor. Net als tegen PSV hadden ze geen antwoord toen de tegenstander iets anders ging doen.”

Eens met Perez?

  • Ja
  • Nee
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie