Denzel Hall

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Denzell Hall

Denzel Hall is een Nederlandse rechtsback met Jamaicaanse roots. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Feyenoord naar sc Heerenveen.

  • Hall speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De verdediger kwam eerder uit voor Feyenoord en ADO Den Haag
  • Hij is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière

De geboortewieg van Hall stond op 22 mei 2001 in Rotterdam. Op zesjarige leeftijd mocht hij in 2008 aansluiten bij de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij het gehele traject wist te doorlopen. In februari 2019 tekende de rechtsback een contract voor twee seizoenen. “Ik heb hier jarenlang hard voor gewerkt en als het moment dan eindelijk hier is, is dat wel heel bijzonder. Dit is een perfecte dag”, jubelde Hall destijds op de clubwebsite.

Debuut voor Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot promoveerde Hall in de zomer van 2021 naar de A-selectie. Zijn debuut volgde op 23 januari 2022 in de uitwedstrijd tegen NEC (1-4 overwinning). In de 84ste minuut mocht hij invallen voor aanvaller Bryan Linssen. Hall speelde zijn tweede en laatste wedstrijd in Feyenoord-shirt op 11 mei op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-1 overwinning).

In het seizoen 2021-2022 bereikte Feyenoord de finale van de Conference League. Hall zat tegen AS Roma (0-1 nederlaag) negentig minuten op de bank. In het halve finale-tweeluik met Olympique Marseille behoorde de verdediger eveneens tot de reservespelers.

Hall in actie voor ADO Den Haag (Pro Shots)

Als huurling naar ADO

Feyenoord verhuurde Hall in het seizoen 2022-2023 aan eerstedivisionist ADO Den Haag. Trainer Dirk Kuijt liet hem op 5 augustus 2022 debuteren in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, dat met 4-0 aan het langste eind trok. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 28 oktober op bezoek bij Helmond Sport (2-1 nederlaag). Kuijt maakte gaandeweg het seizoen plaats voor Dick Advocaat, maar ook onder de oud-bondscoach behield Hall zijn basisplaats. Daarmee liep de teller op naar 35 officiële wedstrijden.

Transfer naar Heerenveen

In de zomer van 2023 werd Hall definitief te licht bevonden door Feyenoord. De verdediger werd teruggezet naar Jong Feyenoord in afwachting van een transfer. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar sc Heerenveen, dat hem aantrok als vervanger van Milan van Ewijk. In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1 overwinning) maakte Hall zijn debuut als invaller. Overtuigen deed hij niet in zijn eerste maanden, waardoor Oliver Braude de voorkeur kreeg als rechtsback.


Interlandcarrière

Hall is een voormalig jeugdinternational van Nederland. Tussen november 2015 en september 2017 speelde hij achtereenvolgens voor de Onder 15, 16 en 17.

Laatste update: 2 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie