Heerenveen haalt opvolger Van Ewijk op bij Feyenoord

Foto: Heerenveen haalt opvolger Van Ewijk op bij Feyenoord

Denzel Hall is de nieuwe rechtsback van sc Heerenveen. De 22-jarige verdediger is in Friesland de opvolger van de vertrokken Milan van Ewijk. Hall komt over van Feyenoord en tekent voor vier jaar in het Abe Lenstra Stadion.

Hall tekent voor vier jaar bij Heerenveen

De Eredivisionist maakte het nieuws maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Heerenveen had Hall al langer in het vizier als opvolger van de gewilde Van Ewijk, maar moest wachten tot het akkoord met Coventry City. Fortuna Sittard deed nog een poging bij de Feyenoorder, toen de deal met Van Ewijk rondkwam sloeg Heerenveen echter meteen toe. De Rotterdammer tekent tot medio 2027 bij zijn nieuwe club, over de transfersom is niets bekendgemaakt.

Hall doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een doorbraak in de hoofdmacht zat er niet in. In het seizoen 2021/2022 behoorlijk hij nog wel geregeld tot de selectie van het eerste, waarbij hij twee keer mocht invallen. Desondanks zag trainer Arne Slot het niet helemaal zitten in het jeugdproduct. Vorig seizoen maakte hij op huurbasis bij ADO Den Haag vlieguren in het betaald voetbal, om nu voor zijn kans in de Eredivisie te gaan bij Heerenveen.

Snel kunnen schakelen

“Na het vertrek van Milan (Van Ewijk red.) hebben we snel kunnen doorschakelen”, vertelt algemeen directeur Ferry de Haan op de clubsite van de Friezen. “Denzel is een rechter vleugelverdediger maar kan ook op andere posities in de verdediging uit de voeten. Het is een speler met veel snelheid en drive. Bovendien wil hij graag in zichzelf investeren om hier een betere voetballer te worden. We denken dat hij zich hier de komende seizoenen uitstekend verder kan ontwikkelen.”

Goede opvolger van Van Ewijk?

  • Ja, speler met potentie
  • Heb mijn twijfels…
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie