Blije Kuijt: “Eén van de toptalenten van Feyenoord”

Foto: Blije Kuijt: “Eén van de toptalenten van Feyenoord”

Dirk Kuijt is ‘tevreden’ over de ‘mooie selectie’ die ADO Den Haag deze zomer heeft samengesteld. De nieuwe hoofdtrainer heeft nog wel enkele wensen, maar is desalniettemin enthousiast.

Aan Omroep West vertelt Kuijt: “In mijn ideale elftal vind ik dat wij op de linksbackpositie nog wat dunnetjes zijn. Ik moet wel zeggen dat Nigel Owusu, speler van ADO onder 21 jaar, het prima heeft ingevuld. En we kijken ook naar een rechtsbuiten, maar dan moet dat wel haalbaar zijn. Severina en Catic hebben het in de voorbereiding ook goed ingevuld op die positie. En ook Malik Sellouki hebben we voor die positie gehaald.”

Met Denzel Hall presenteerde ADO deze week een nieuwe rechtsback. Kuijt is trots: “Hij is in mijn ogen één van de toptalenten van Feyenoord. Net als Kokcü, Geertruida en Hendriks. Hij is een opkomende rechtsback met snelheid, die de hele rechterflank kan bedienen. Hij heeft ook het vermogen om terug te schakelen. Ik ben erg blij met zijn komst, want we waren wat dunnetjes op de rechterkant.”

Kuijt speelde hier een belangrijke rol in. “Ik heb de club geadviseerd naar hem te kijken. Ze waren vrij snel overtuigd van zijn kwaliteiten. Als ADO kijk je voor spelers toch in de keuken van topclubs. Zo haalden we Max de Waal eerder van Jong Ajax. Alleen is het bij Feyenoord net iets makkelijker, want zij hebben geen ‘Jong-ploeg’ in de Keuken Kampioen Divisie.”

TIP: Wint ADO van Heracles? Win 3,40 keer je inleg via Unibet!

Gaat Kuijt slagen bij ADO?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie