Excelsior laat Heerenveen naar onderen kijken

Foto: Excelsior laat Heerenveen naar onderen kijken

Er dreigen serieuze problemen voor sc Heerenveen. De Friezen verloren vrijdagavond met 3-0 van Excelsior en moet daardoor serieus rekening gaan houden met degradatievoetbal.

Kralingers passeren Friezen in Eredivisie

Excelsior begon de avond als nummer vijftien van de Eredivisie, maar de achterstand op sc Heerenveen (negende) betrof op voorhand welgeteld drie punten. Voor beide clubs waren de sportieve belangen dan ook groot. Trainer Kees van Wonderen besloot desondanks een aantal grote veranderingen door te voeren, waaronder de reserverol van ‘spits’ Pelle van Amersfoort.

Binnen twintig minuten deelde Excelsior een mokerslag uit aan Heerenveen. Uitgerekend Coubaib Driouech, een voormalig jeugdspeler van de Friezen, tikte op aangeven van Lazaros Lamprou de 1-0 tegen de touwen. Zes minuten later werd de marge zelfs verdubbeld. Denzel Hall liet een pass van Patrik Walemark lopen, waardoor Troy Parrott één-op-één met doelman Andries Noppert werd gezet: 2-0.

Geen centje pijn voor Excelsior

Excelsior had de wedstrijd al binnen het half uur kunnen beslissen. Sven van Beek verlengde een voorzet op zijn eigen pijl, waarna Noah Naujoks en Kenzo Goudmijn er niet in slaagden om van dichtbij raak te schieten. Aan de andere kant creëerde Heerenveen vrijwel niets. Osame Sahraoui kreeg de mogelijkheid om uit te halen, maar schoot de bal naast.

Heerenveen-trainer Van Wonderen wisselde nog voor rust twee keer, maar de bezoekers bleven machteloosheid uitstralen. Excelsior domineerde probleemloos en kreeg zat mogelijkheden om uit te lopen naar 3-0. Noppert en de lat wisten dit aanvankelijk te voorkomen, maar in de 63ste minuut viel het derde doelpunt dan toch. Lazaros Lamprou tikte eenvoudig raak.

Excelsior klimt dankzij deze driepunter van plek vijftien naar negen. Heerenveen staat nu tiende, maar het gat met de zestiende plek is ‘slechts’ zes punten (met een wedstrijd meer). Ook voor de Friezen is lijfsbehoud niet langer vanzelfsprekend te noemen.

Scoreverloop: 1-0 (18′) C. Driouech, 2-0 (24′) T. Parrott, 3-0 (63′) L. Lamprou

Is degradatie voor Heerenveen reëel?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie