Ongeloof bij Heerenveen: “Wij domineerden”

Foto: Ongeloof bij Heerenveen: “Wij domineerden”

In de Eredivisie heeft sc Heerenveen zondag met 4-1 verloren van Ajax. Op papier de zoveelste afstraffing voor de Friezen in Amsterdam, maar in de praktijk was dat volgens de hoofdrolspelers helemaal niet het geval.

Friezen gaan geflatteerd onderuit bij Ajax

“Ik denk dat wij domineerden”, stelt doelpuntenmaker Luuk Brouwers zelfs in gesprek met Omrop Fryslân. Volgens de middenvelder was er geen sprake van ‘een terechte uitslag’. “Iedereen die de wedstrijd heeft gezien – behalve de laatste tien minuten – zal zeggen dat Heerenveen de baas was in de Arena. (…) Wij deden voetballend niet voor ze onder. Maar het gaat om de doelpunten. Ik denk dat we wel drie enorme kansen hebben gemist.”

Trainer Kees van Wonderen noemt Ajax vooral ‘effectief’. “Het doet geen recht aan het spelbeeld, maar dat beeld telt niet altijd. Het heeft niet zo mogen zijn, we hebben gevochten, en met lef gespeeld. Behalve de laatste tien minuten, daarmee doen we onszelf tekort. 4-1 is een te grote uitslag, maar dat hebben we ook aan onszelf te wijten.”

Doelman Andries Noppert begrijpt er niets van. “In de eerste helft spelen we ze alle kanten op. Dan heeft Ajax niets te vertellen. Het is niet te geloven dat we er hier met 4-1 af gaan.” Ajax was zondag te pakken, concludeert hij. “Dit was het moment geweest. De afgelopen twee wedstrijden hebben we goed gespeeld, en Ajax is niet waar ze horen. Maar dan laten we de koppen hangen. We helpen elkaar niet meer, en dan lijkt het alsof we helemaal weggespeeld zijn.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie