Brouwers kreeg doodsbedreigingen na Ajax-uitspraak

Foto: Brouwers kreeg doodsbedreigingen na Ajax-uitspraak

Luuk Brouwers heeft met verbazing gekeken naar de doodsbedreigingen die hij het afgelopen jaar op zich af kreeg gevuurd. Het had alles te maken met ‘onhandige’ uitspraken die hij vorig seizoen deed.

Doodsbedreigingen aan adres van Luuk Brouwers

Op 12 maart 2023 won Ajax van sc Heerenveen (2-4), wat voor de Amsterdammers destijds een belangrijke overwinning was. De bezoekers vierden de zege dan ook uitgebreid op het veld, wat in het verkeerde keelgat schoot van Brouwers. Hij stelde na het duel: “Ze lopen hier van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen.”

Die woorden vielen verkeerd bij de fanatieke aanhang van Ajax. Een aantal mensen koos er vervolgens voor om via social media bedreigingen te sturen, wat bij Brouwers zorgde voor een vervelende periode. De middenvelder vindt het onbegrijpelijk en vertelt in gesprek met het Brabants Dagblad zijn verhaal.

“Vooropgesteld: het was geen handige uitspraak van me. Maar als je dan ziet wat voor scheldkanonnades je op je afgevuurd krijgt: dat is niet normaal”, zo oordeelt Brouwers stevig. “Ze schelden met ziektes, je krijgt doodsbedreigingen en ook je familie weten ze te bereiken. Ongelooflijk eigenlijk.”

Feest na zege sc Heerenveen op Ajax

Dat sc Heerenveen afgelopen weekend uitgebreid de zege op Ajax vierde (3-2), had volgens Brouwers niets met een jaar eerder te maken. “Het had er meer mee te maken dat we nu eindelijk een voorsprong wél over de streep trokken. En je wint van Ajax, wat toch gewoon een topploeg is. Dat kwam er eigenlijk allemaal uit.”

Was de zege van sc Heerenveen zondag terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie